27 virusscanners voor Android getest: negen apps als beste uit de bus

Het Duitse testlab AV-Test onderzoekt regelmatig de kwaliteit van antivirus-pakketten voor PC en mobiele apparaten. Van alle door het lab geteste Android virusscanners scoren maar liefst 9 apps het maximaal aantal te behalen punten. We zetten de resultaten op een rij.

27 virusscanners getest

Als het gaat om mobiele beveiliging tegen virussen en malware blijken de pakketten bijna allemaal gelijk te scoren. Toch zijn er onderling kleine verschillen te ontdekken tussen de anti-viruspakketten. In totaal weten negen apps de maximale score van 13 punten te behalen, het gaat hierbij om onder andere de pakketten van Baidu, Bitdefender, Sophos en Tencent. De laatst genoemde pakketten scoren bovendien als enige een detectie score van 100 procent.

Op de pakketten zijn 3787 bekende vormen van malware en virussen losgelaten, vrijwel ieder pakket scoort boven de 95 procent. Alleen de app Webroot SecureAnywhere Mobile scoort onder de 95 procent met ‘slechts’ 92,2 procent. Naast het detecteren van dreigingen werd in de test ook gekeken naar het batterijverbruik, hoeveelheid dataverkeer en belasting voor het systeem. Apps kunnen verder nog een extra punt scoren voor extra opties zoals encryptie, back-up mogelijkheden en anti-diefstal functionaliteiten.

AVTest september 2016

Bitdefender Mobile Security
Bitdefender Mobile Security
Ontwikkelaar: Bitdefender
Prijs: Gratis
Sophos Intercept X for Mobile
Sophos Intercept X for Mobile
Ontwikkelaar: Sophos Limited
Prijs: Gratis
Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel