ViewPointer: ontdek de mooiste foto’s van alle locaties op de kaart

De ViewPointer app is een toepassing die je de mooiste foto’s laat ontdekken. Denk aan foto’s rond je eigen woonplaats, of van je vakantiebestemming. Of ben je meer benieuwd naar de foto’s van een bepaald natuurgebied of die ene stad? ViewPointer verzamelt de beste foto’s voor je.

ViewPointer app

Met ViewPointer kan je de mooiste foto’s ontdekken rond een bepaalde locatie. De app verzamelt de foto’s van de platformen 500px en Flickr. Zo maakt de app geen gebruik van een eigen platform. Aan de hand van de beschikbare locatiegegevens worden de afbeeldingen getoond op de kaart. Je kunt zoeken rondom je huidige locatie middels GPS, of zelf zoeken naar een locatie. Daarnaast is het mogelijk om een plek ingedrukt te houden waarna naar foto’s in de omgeving wordt gezocht.

Weergaven en zoeken

In de ViewPointer app kan je schakelen tussen drie verschillende weergaven. Zo is er de kaartweergave, maar kan je ook kiezen voor satelliet of terrein. Als er veel foto’s in een bepaald gebied beschikbaar zijn, kan je door verder in te zoomen de foto’s bekijken. Het is mogelijk om de zoek-radius aan te passen. Standaard wordt in een straal van 15 kilometer gezocht naar kiekjes die daar genomen zijn.

Favoriet en markeren

Mocht je een mooie foto hebben gevonden, dan kan je deze markeren als favoriet. Tevens kan je bij een foto de webpagina openen waar de originele foto is te vinden. Daarnaast vind je in ViewPointer de mogelijkheid om te navigeren naar de plek waar de foto is gemaakt. Hiervoor kan je gewoon gebruik maken van je favoriete navigatie-app zoals Google Maps. De app is niet alleen nuttig voor het bekijken van de locatie, het geeft ook inspiratie voor je eigen fotografie.

ViewPointer

Download

ViewPointer is een app die zich momenteel nog in beta bevindt. Hier hebben we geen gekke dingen meegemaakt en doet de app goed zijn werk. De Android-app is gratis beschikbaar en niet voorzien van advertenties of in-app aankopen. Downloaden kan via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel