Google Toetsenbord heet vanaf nu Gboard en krijgt meer features

Google heeft de naam van haar eigen toetsenbord voor Android gewijzigd naar Gboard. Tegelijkertijd worden er tal van nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd in de toetsenbord-app. Eerder werd Gboard al uitgebracht voor Apple-devices.

Gboard voor Android

Officieel heeft Google nog geen lijst met wijzigingen uitgebracht voor Google’s Gboard, de collega’s van Androidpolice hebben echter een flink aantal nieuwigheden ontdekt. Wie graag GIF-afbeeldingen stuurt zal meteen opvallen dat het icoontje permanent aanwezig is op het toetsenbord. Ook emoji zijn nu makkelijker in het gebruik, je kunt namelijk zoeken naar emoji en de emoji zijn opnieuw ingedeeld.

De bekende “G”-knop is via de instellingen in te schakelen waarmee rechtstreeks vanuit het toetsenbord op het internet gegoogeld kan worden. Heb je deze niet ingeschakeld dan kun je als nog zoeken via een toolbar die uit het toetsenbord springt. Deze toolbar geeft ook toegang tot instellingen en thema’s.

Google Gboard

Optioneel zijn de numerieke toetsen bovenaan het toestenbord. Handig is dat je ook drie talen tegelijkertijd actief kunt hebben waarbij één taal als hoofdtaal ingesteld staat. Daarnaast is het typen met tekens van naam veranderd naar “Glide typing”.

De update van het Google Toetsenbord onder haar nieuwe naam Gboard wordt stapsgewijs uitgerold in de Google Play Store. Je krijgt de update automatisch, kun je echter niet wachten dan kun je op eigen risico een APK-bestand gebruiken om de update geforceerd te installeren.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel