Nokia 6 aangekondigd: dit is de eerste high-end smartphone van Nokia met Android

Nokia komt dit jaar met meerdere toestellen. Naar verluidt komt de van oorsprong Finse fabrikant met 6-7 nieuwe Android-smartphones. We komen steeds meer te weten over de smartphones. De Nokia 6 kunnen we nu aan het rijtje toevoegen. De Nokia 6 is een high-end smartphone en het toestel is afgelopen nacht officieel aangekondigd.

Nokia 6

De naam Nokia 6 kwamen we nog niet eerder tegen. Mogelijk was dit de smartphone die eerder opdook onder de codenaam Nokia D1. De smartphone is vannacht officieel door HMD Global aangekondigd. HMD is de licentiehouder van Nokia en het is de eerste echte Android-smartphone van Nokia.

Nokia 6

High-end smartphone

De Nokia 6 wordt in het high-end segment geplaatst, heeft een metalen behuizing en komt met een 5,5 inch Full-HD display. Daarbij bevindt zich aan de achterzijde een 16 megapixel camera. Aan de voorzijde van de smartphone is er een 8 megapixel front-camera. Beide camera’s hebben een lichtgevoeligheid van f/2.0 en de camera kan automatisch scènes herkennen en hierop de instellingen afstemmen.

Nokia heeft de ‘6’ voorzien van een Qualcomm Snapdragon 430 1.4 GHz octa-core processor. Ook is er 4GB RAM-geheugen en 64GB opslagruimte, dat uitgebreid kan worden met een MicroSD-geheugenkaart. Onder het scherm bevindt zich overigens de home-button met een geïntegreerde vingerafdrukscanner. Tevens is het toestel voorzien van touch sensitive toetsen, die dus op de behuizing van de smartphone zelf zitten.

Nokia 6 interface

Voor de beste geluidservaring biedt de telefoon Dolby Atmos ondersteuning. De Nokia 6 draait op Android 7.0 Nougat. Wel voorziet Nokia haar toestellen van een eigen skin. Of die skin in de toekomst voor de Europese markt ook doorgevoerd wordt, is niet bekend.

Nokia 6 screen

Verkrijgbaarheid

Helaas voor ons in Europa is de Nokia 6 volgens HMD Global exclusief voor China. Aangezien we volgende maand Nokia op het Mobile World Congress kunnen vinden, verwachten we wel dat Nokia ook met toestellen voor de Europese markt zal komen. De Nokia 6 komt ‘begin 2017’ beschikbaar in China. Het toestel krijgt een prijs van 1699 CNY, omgerekend rond de 235 euro.

Nokia 6

Wat vind jij?

Wat vind jij van de Nokia 6? Wij kijken in ieder geval erg uit naar wat Nokia ons voor de Europese markt gaat brengen. Alle details over de smartphone vind je via onderstaande button op de toestel-pagina van de Nokia 6.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel