Nokia C1 renders en specificaties uitgelekt; Snapdragon 830 en dual-camera

Nokia komt terug op de markt en zal begin 2017 haar eerste Android-smartphone presenteren. Daarnaast staan er nog meer producten op de planning. De Nokia C1 met Android is nu verder uitgelekt waarbij we een beter beeld krijgen van het toestel. Ook komen we enkele details te weten zoals de Snapdragon 830 processor, een dual-camera en 4GB RAM-geheugen.

Nokia C1

Samen met partner HMD Global werkt Nokia aan een comeback op de smartphone-markt. Het bedrijf was de afgelopen jaren onderdeel van Microsoft en nu wil het sterker dan ooit terugkomen. We kwamen eerder al berichten tegen over andere Nokia toestellen, waaronder de interessant lage prijs waarvoor het toestel waarschijnlijk in de winkels komt te liggen.

Nokia C1

De Nokia C1 is nu te zien in renders waarin het scherm een grote ruimte inneemt aan de voorkant. Tevens zien we de front-facing speakers en de toetsen aan de zijkant. De achterkant heeft wat weg van de eerder uitgebrachte Lumia-smartphones. Er is een dual-camera (12+16MP) aanwezig volgens de laatste berichten, voor nog betere foto’s. Daarnaast beschikt volgens de bron de Nokia C1 over een dubbele flitser met LED en Xenon.

Nokia C1 render

Andere details van het toestel zijn de Snapdragon 830 processor, 4GB RAM en 32/64 of 128GB opslagruimte. Daarnaast is de verwachting dat de Nokia C1 voorzien zal zijn van Android 7.1 Nougat. Aan de voorzijde is er een 5 megapixel front-camera en vermoedelijk krijgen we ook een 3,5 millimeter aansluiting voor de headset, een USB Type-C poort en een 3210 mAh accu.

Naar verwachting krijgen we de Nokia C1 in het eerste kwartaal van 2017 officieel te zien. Tot die tijd moeten we het doen met deze renders. De renders laten zien dat er nog wat gefinetuned moet worden aan de nieuwe smartphone, maar het is zeker een goed begin.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel