‘Nieuwe Nokia-smartphone met Android krijgt prijskaartje van 150 euro’

Nokia komt in 2017 met nieuwe smartphones. Deze toestellen zullen uitgerust worden met het besturingssysteem Android. Nu is er meer bekend geworden over de prijs van de nieuwe smartphones, en die komt erg gunstig te liggen, zo blijkt uit de berichten.

Nokia met Android

Nokia komt vermoedelijk tijdens het Mobile World Congress met één of meerdere toestellen die draaien op Android. Hiervoor werkt de van oorsprong Finse fabrikant met partners. De bronnen rondom de ontwikkeling van de Android-toestellen van Nokia hebben nu informatie over de prijsstrategie van de smartphones.

De smartphone waarover meer bekend is geworden is de Nokia D1C. Deze komt in twee varianten op de markt. De definitieve specificaties zijn niet bekend, maar er wordt gesproken over 2GB RAM en 3GB RAM. De variant met 2GB RAM-geheugen van Nokia zal 150 dollar kosten, omgerekend 142 euro. Voor de 3GB RAM-geheugen variant wordt een prijs van 200 dollar verwacht, omgerekend 190 euro.

Nokia design metaal

Hoewel de definitieve specificaties nog niet bekend zijn van de Nokia D1C, is er wel één en ander uitgelekt over de mogelijkheden van het toestel. Het toestel krijgt een 5,0 of 5,5 inch Full-HD display, een Snapdragon 430 octa-core processor met een rekenkracht van 1.4 GHz, 16GB interne opslagruimte, 13/16MP camera, een 8 megapixel front-camera en Android 7.0 Nougat.

Zodra er meer bekend is over de Android-smartphone van Nokia, lees je dat natuurlijk terug op DroidApp. Eerder dook de behuizing al op van het nieuwe toestel.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel