Evie Launcher: een minimalistische, maar complete launcher voor Android

Als je graag de interface van je telefoon eruit wilt laten zien zoals je dat wilt kan je ervoor kiezen om een andere launcher te installeren. De afgelopen jaren heb ik veel verschillende launchers gebruikt. Vandaag ga ik een kijkje nemen bij Evie Launcher, een launcher die ik nog niet eerder had gebruikt. Evie Launcher is een minimalistische launcher die volledig gratis te gebruiken is. Is de opgeruimde launcher ook fijn in het gebruik?

Evie Launcher

De term ‘simplicity’ is waar deze launcher in uitblinkt. Alles wat je in deze launcher tegenkomt spreekt “Less is more”. Dit begint al bij het installeren van de app, die slechts een grootte heeft van 15,12MB. Eenmaal geïnstalleerd valt er eerlijk gezegd ook niet enorm veel meer te doen. Je kunt wel een paar kleine instellingen aanpassen.

Homescreen en dock

Als je in de instellingen bij homescreen kijkt kan je het aantal rijen, de grootte van de icoontjes en het aantal icoontjes dat je op een rij wilt instellen. Vervolgens heb je de instellingen van het dock die er uit ziet als de dock van de nieuwe Pixel Launcher. Als je naar de gehele launcher gaat kijken is het enorm clean, en eigenlijk een enorm fijne launcher om mee te werken.

Gestures en mogelijkheden

Wat verder nog interessant is, is de ondersteuning voor icon packs en de gestures. Zo kan je instellen dat als je bij je homescreen bent, met een klik op je homebutton het zoekgedeelte van de launcher naar voren brengt. Verder heb je nog double-tap to lock, hiermee kan je door tweemaal op je homescreen te tikken je telefoon in stand-by zetten. Als laatste bij de gestures heb je met twee vingers vegen voor Google Now, en het doet precies wat je denkt dat het zou doen. Als je met twee vingers omhoog veegt op je homescreen zal Google Now verschijnen.

Andere functies die in Evie Launcher beschikbaar zijn, zijn badges voor ongelezen berichten en ondersteuning voor live wallpapers. In de launcher vind je ook een backup en restore functie waarmee je je homescreen kunt opslaan en terug kunt halen op ieder apparaat. Het is mogelijk om apps te verbergen die je niet wilt zien en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden te vinden in de app.

Downloaden

Evie launcher is te downloaden uit de Google Play Store en heeft recent nog een behoorlijke update gehad. De app is gratis beschikbaar en er zijn geen in-app aankopen, ook wel weer eens fijn.

Evie Launcher
Evie Launcher
Ontwikkelaar: Evie Labs Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel