Historische Kalender app: de belangrijkste informatie uit de geschiedenis

Iedere dag op de hoogte zijn van gebeurtenissen uit het verleden. Dat kan met de app Historische Kalender. Zo krijg je elke dag van zes categorieën de informatie van die dag. Verder heb je bij de instellingen nog de mogelijkheid om de app naar eigen wens in te richten.

Historische Kalender app

Met de app Historische kalender heb je iedere dag wat te lezen over gebeurtenissen uit het verleden. Zo krijg je als eerst algemene informatie over de dag te zien. Maar door de menubalk naar rechts te swipen kun je de andere onderdelen kiezen, zoals wie er die dag is geboren. De app haalt de data van Wikipedia.

Geschiedenis

In de app is het ook mogelijk om datums zelf te kiezen. Zo krijg je van de gekozen datum de info te zien. Ook is er een algemene zoekfunctie. Verder kan er bij de instellingen nog het één en ander veranderd worden. Zo kan je een premium account nemen zodat de advertenties niet worden weergeven. Hier zitten wel kosten aan verbonden. Ook kunnen er notificaties worden ingesteld en kan er informatie offline worden opgeslagen. Er is keuze uit een ‘light’ en ‘dark’ thema.

Onderdelen

De onderdelen waar iedere dag informatie van te lezen is:

  • Informatie, hier vind je algemene informatie over de dag zelf.
  • Gebeurtenissen, zoals een nieuwe paus, moordaanslag op een belangrijk persoon, etc.
  • Geboren, bekende en belangrijke personen die zijn geboren.
  • Overleden, belangrijke en bekende personen die zijn overleden.
  • Viering/herdenking, feestdagen en herdenking van belangrijke personen.
  • Weerextremen, hoogst gemeten temperaturen en minimum temperaturen.

Download

Historische kalender is dus een app voor de liefhebbers van geschiedenis. De app kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Historische kalender
Historische kalender
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel