Zout Alarm app vertelt je op welke wegen er gestrooid is

Rijkswaterstaat, de provincies, gemeenten en waterschappen werken ieder jaar weer aan de gladheidbestrijding. De strooiwagens strooien zout en de pekel op de weg zorgt ervoor dat de kans op gladheid een stuk minder is. Maar hoe weet je nou waar er is gestrooid? Daarvoor is er de handige app Zout Alarm.

Zout Alarm app

De Zout Alarm app laat je zien waar er door Rijkswaterstaat is gestrooid op de Nederlandse wegen. Het gaat hierbij om de A- wegen (snelwegen) en bepaalde N-wegen. Gemiddeld wordt er per winter zo’n 70.000 ton aan strooizout gegooid op de wegen. Het strooien kan grote ongelukken tot een minimum beperken of zelfs voorkomen. Echter is de pekel lang niet altijd even goed voor je auto. Vooral oudere auto’s kunnen gaan roesten aan de onderkant.

Zout Alarm app

Waar is er gestrooid?

Wil je weten waar er nou gestrooid is? Dan laat de Zout Alarm app dit zien. Je kunt zien waar de strooiwagens op dit moment rijden om te strooien. Ook laat de applicatie zien waar er in de afgelopen zes uur gepekeld is. Deze wegen zijn te herkennen aan de rode lijnen. In de Zout Alarm app kan je eigen favoriete routes aangeven. Hier wordt voor je bijgehouden wanneer er voor het laatst gestrooid is. Eventueel kan je aangeven dat je hiervan ook een notificatie wilt ontvangen.

Downloaden

De Zout Alarm app laat alleen de wegen zien van Rijkswaterstaat, waar gestrooid is. De applicatie is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Voor de app dient je toestel op Android 4.1 of hoger te draaien.

Leestip: 12+ onmisbare auto-apps voor iedere automobilist

Zout Alarm
Zout Alarm
Ontwikkelaar: Brugradar
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel