Acer Liquid Z6 Plus review: efficiënte smartphone schiet soms tekort

Acer is op de laptopmarkt een bekende speler, maar op de smartphonemarkt raakt Acer toch wat ondergesneeuwd door de hevige concurrentie. Waar weet Acer ons te overtuigen met de Acer Liquid Z6 Plus smartphone en waar laat dit toestel punten liggen? Je leest het in onze review over de Acer Liquid Z6 Plus.

Acer Liquid Z6 Plus

De Acer Liquid Z6 Plus heeft volgens het bedrijf alles in huis voor een optimale smartphone ervaring. Laat je eigen stijl zien, zo is de slogan voor de Z6 Plus. De smartphone heeft een batterijcapaciteit van 4080 mAh, wat je voldoende tijd zou moeten geven voor het tonen van je eigen stijl. Duidelijk is dat Acer op papier veel smartphone voor weinig geld biedt, wat hier in de praktijk van overblijft lees je in onze Acer Liquid Z6 Plus review.

Design en interface

We halen de Acer Liquid Z6 Plus uit de doos en onze eerste indruk is dat dit toestel netjes en zakelijk is vormgegeven. De afwerking van het toestel lijkt prima en geeft een solide indruk. Dit komt mede door de metalen afwerking van de Liquid Z6 Plus. Met een gewicht van 170 gram is de telefoon geen lichtgewicht in zijn soort. Aan de voorzijde is een groot 5,5 inch IPS display te vinden met een weergave resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Acer Liquid Z6 Plus

Aan de voorkant bevinden zich eveneens een front-camera, LED-notificatielampje en een vingerafdrukscanner. Aan de achterzijde is een 13 megapixel camera te vinden met een LED-flitser, de achterkant bevat een fraaie metalen brush. Aan de zijkant van het toestel is links de SIM- en geheugen-tray te vinden en rechts de volumeknoppen en power-knop.

Acer Liquid Z6 Plus

Aan de bovenzijde van het toestel is een 3,5 mm aansluiting geplaatst zodat je met een hoofdtelefoon of de meegeleverde oortjes naar muziek kunt luisteren. Opvallend is de keuze voor Micro-USB, waarvan de poort aan de onderzijde is te vinden.

Interface

Acer heeft ervoor gekozen om haar Android ervaring bijna gelijk te maken aan de standaard Android distributie. Wel zijn er een aantal wijzigingen te vinden die voornamelijk op het startscherm zichtbaar zijn. Op het standaard startscherm is een klok & weer widget te vinden, wanneer je op het weer tikt krijg je een beknopte weersvoorspelling te zien. Ook kun je in deze widget meteen instellen hoe vaak het weer geüpdatet mag worden.

Acer Liquid Z6 Plus

Op het meest linker tabblad vinden we een functie die ons doet denken aan HTC Blinkfeed. Bij Acer heet deze functie Left Page. Op de “Left Page” kun je in eerste instantie tips en trucs vinden voor je Acer smartphone. Daarnaast kunnen er headlines en social media updates getoond worden.

Acer Liquid Z6 Plus

De app-drawer van de Acer Liquid Z6 Plus is de standaard app-drawer die ook op de Nexus smartphones van Google te vinden zijn. Met het zoekveld bovenaan het scherm vind je razendsnel die ene app terug. Het notificatiepaneel en de snelle instellingen komen vertrouwd over, Acer heeft zoveel mogelijk van de originele Android ervaring intact gelaten.

Communicatie: bellen, internetten en netwerken

Communiceren is iets wat je met de Acer Liquid Z6 Plus langdurig kunt doen, dankzij de 4080 mAh zit je niet snel zonder stroom. Iemand opbellen gaat gemakkelijk via de dialer, die er precies hetzelfde uitziet als de standaard Android dialer maar dan in een groene kleur. De kwaliteit is over het algemeen goed en wanneer je gebruik maakt van de dual-sim mogelijkheden dan kun je selecteren met welk nummer je de uitgaande oproep wilt voltooien.

Acer Liquid Z6 Plus

Met de Liquid Z6 Plus kun je uitstekend WhatsAppen en SMS berichten versturen. Voor wat betreft het internetten is het 5,5 inch display een uitkomst. Op het toestel is de Chrome browser standaard geïnstalleerd. Je kunt uiteraard zelf een andere browser installeren via de Play Store.

Acer Liquid Z6 Plus review

Qua connectiviteit is er op de Acer Liquid Z6 Plus, Bluetooth, GPS en 2.4 GHz WiFi ondersteuning. Ondersteuning voor snelle 5 GHz WiFi netwerken ontbreekt, waardoor downloads minder snel zijn afgerond. Wel kun je op de Z6 Plus gebruik maken van 4G naast 2G en 3G.

Multimedia: muziek en film

Een groot scherm kan zeer handig zijn voor het kijken van je favoriete serie op Netflix of video’s op YouTube. Gelukkig beschikt de Acer Liquid Z6 Plus over een 5,5 inch beeldscherm waarop beelden scherp en kleurrijk getoond worden. Het toestel ligt prima in de hand en is groot genoeg voor een langdurige kijksessie.

Aan muziek mogelijkheden ontbreekt niets aan de Liquid Z6 Plus. Zo beschikt het toestel over een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting en levert Acer een setje headphones mee bij het toestel. Zo kun je direct genieten van je favoriete muziek via bijvoorbeeld YouTube en Google Play Music. Via de Play Store kun je ook andere apps downloaden zoals Spotify en Deezer. De Liquid Z6 Plus is uitgerust met een mono luidspreker aan de onderzijde van het toestel. Deze kan qua volume niet erg hard en vooral de hoge tonen zijn erg aanwezig.

Wil je luisteren naar FM-radio op je smartphone dan heb je aan de Acer Liquid Z6 Plus een prima toestel. Door een headphone in te pluggen kun je luisteren naar je favoriete FM radiozender.

Acer Liquid Z6 Plus

Camera: foto’s en video’s

De Acer Liquid Z6 Plus heeft een 13 megapixel camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde is eveneens een camera te vinden, die heeft een resolutie van 5 megapixel. Over de kwaliteit van de foto’s kunnen we helaas niet enthousiast worden. Slecht zijn de foto’s niet maar de camera produceert aardig wat ruis op de foto’s. Ook merken we wat later op de middag en als het donker is problemen met het kiezen van de juiste belichting.

Acer Liquid Z6 Plus

In de camera-interface kun je diverse modi selecteren voor het maken van een foto. Bijvoorbeeld een HDR of zwartwit foto. Je kunt de volumeknoppen gebruiken als sluitertoets. Foto’s worden in een overzichtelijke Galerij-app geplaatst die Acer standaard meelevert op het toestel.

Acer Liquid Z6 Plus

We hebben met de Acer Liquid Z6 Plus een aantal foto’s gemaakt en in een fotoalbum geplaatst. Bekijk onze foto’s en oordeel zelf over de kwaliteit!

Met de Liquid Z6 Plus kun je in Full-HD video opnames maken. Opvallend is dat Acer in haar interface niet de opname resolutie toont maar termen als Laag, Hoog en Fijn. Hieronder kun je een videosample bekijken die we met de Liquid Z6 Plus hebben gemaakt.

Overige mogelijkheden

Aan mogelijkheden geen gebrek op de Acer Liquid Z6 Plus, zowel in positieve en negatieve zin. Wie de Liquid Z6 Plus gebruikt zal waarderen dat Acer een zo schoon mogelijke Android versie op het toestel heeft gezet. Toch vinden we op het toestel naast handige apps ook een aantal applicaties die Acer beter als optioneel had kunnen aanbieden.

Bloatware

Op het toestel zijn snelkoppelingen te vinden naar 50+ Free games, Asphalt Nitro, Cars Racing, Danger Dash, Ice Age en een Spider-man game. Acer wil haar gebruikers hier ongetwijfeld een plezier mee doen, maar wie het toestel voor zakelijk gebruik aanschaft kan wel eerst alle overbodige apps verwijderen.

Acer Liquid Z6 Plus

Naast de gratis games die worden meegeleverd is er ook een Kids Center, waarmee kinderen veilig de smartphone kunnen gebruiken. Ideaal voor ouders met kinderen die de smartphone als zoethoudertje willen geven. In de kindveilige modus kunnen ook video’s worden bekeken van onder andere Sesamstraat, Kinderen voor Kinderen en Buurman en Buurman.

Ook vinden we op de Acer Liquid Z6 Plus Microsoft applicaties zoals Outlook. Daarnaast staat databesparing-app Opera Max standaard voorgeïnstalleerd en vinden we nieuws applicatie News Republic terug op het toestel. In samenwerking met TomTom is ook de navigatiesoftware Acer NAV op de Z6 Plus te vinden.

Vingerafdrukscanner

Aan de voorzijde van het toestel is de vingerafdrukscanner te vinden. Tijdens het eerste gebruik van de smartphone wordt gevraagd of je gebruik wilt maken van de vingerafdrukscanner. Bij de Acer Liquid Z6 Plus kun je echter niet door je vinger op de sensor te leggen ontgrendelen. Je moet de knop daadwerkelijk indrukken en je vinger erop laten liggen wil je succesvol ontgrendelen.

Acer Liquid Z6 Plus review

Prestaties: accu, snelheid en geheugen

De ware kracht van de Acer Liquid Z6 Plus zit in de batterij, tijdens onze testen hebben we het toestel twee dagen op één acculading kunnen gebruiken. Bij zeer intensief gebruik gaat de Z6 Plus uiteraard sneller leeg maar met 5,5 tot 6 uur scherm aan tijd scoort de Z6 Plus bovengemiddeld goed. De accu heeft een capaciteit van 4080 mAh wat ongeveer 1000 mAh meer is dan bij de meeste concurrenten. Nadeel van een grotere batterij is wel dat de laadduur met ongeveer 3 uur wat aan de lange kant is.

Intern beschikt de Liquid Z6 Plus over een octa-core processor met een kloksnelheid van 1.3GHz. In de praktijk weet het toestel de meeste taken zonder problemen uit te voeren en het schakelen tussen applicaties verloopt snel. Het werkgeheugen van 3GB is ruim voldoende om een groot aantal applicaties in het geheugen actief te houden.

Acer Liquid Z6 Plus

Voor het opslaan van gegevens is intern 32GB aan ruimte beschikbaar voor foto’s, video’s en apps. Is 32GB niet voldoende dan kun je in plaats van een tweede simkaart ook een MicroSD-kaart in het toestel plaatsen. Op die manier wordt de opslagcapaciteit van de Liquid Z6 Plus vergroot.

De Acer Liquid Z6 Plus is standaard met Android 6.0 Marshmallow uitgerust. Ons toestel was voorzien van de beveiligingspatch van 5 december 2016. Het is afwachten of Acer ook in de toekomst het toestel van updates zal voorzien.

Beoordeling

De Acer Liquid Z6 Plus kent zijn positieve en negatieve kanten. Warm worden we van de uitstekende accuduur die het toestel weet neer te zetten. Het gebruiken van de standaard Android interface kan als pluspunt worden gezien. Daarnaast is het uiterlijk van de Z6 Plus een pluspunt want het toestel oogt zakelijk en degelijk.

Helaas laat de camera ons soms in de steek, vooral op het gebied van belichting gaat het weleens mis. Jammer genoeg levert Acer het toestel met een lading aan ongewenste applicaties.

Voor een adviesprijs van 249 euro heb je de Acer Liquid Z6 Plus al in huis. Bekijk onze toestelpagina voor alle actuele prijzen en specificaties.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Acer Liquid Z6 Plus
 • 8.5/10
  Design - 8.5/10
 • 7.5/10
  Gebruiksgemak - 7.5/10
 • 6.9/10
  Camera - 6.9/10
 • 7.2/10
  Snelheid - 7.2/10
 • 9/10
  Uithoudingsvermogen - 9/10
 • 7.8/10
  Prijs-kwaliteitsverhouding - 7.8/10
7.8/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Batterijcapaciteit
 • Veel smartphone voor verkoopprijs
 • Standaard Android ervaring
 • Ontwerp
 • Dual-SIM

Minpunten

 • Veel overbodige apps
 • Kwaliteit foto’s
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel