Wiko Wim met dual-camera en interessante specs opent aanval op Samsung en Huawei

Het Franse Wiko heeft op het Mobile World Congress vijf nieuwe smartphones gepresenteerd. Daarbij heeft Wiko ook de lijn van wearables uitgebreid met nieuwe WiMate accessoires. De smartphones hebben de namen Wiko Wim (Lite), Upulse (Lite) en Sunny Max meegekregen.

Wiko op Mobile World Congress 2017

We kennen Wiko van verschillende toestellen. Denk bijvoorbeeld aan de Ufeel, Ufeel Prime en ook de Wiko Fever met glow in the dark. Op het MWC heeft de fabrikant zojuist een reeks nieuwe toestellen aangekondigd waarbij er een aantal ook naar Nederland zullen komen. Het gaat om de Wiko Wim, Wiko Wim Lite, Wiko Upulse, Wiko Upulse Lite en de Wiko Sunny Max. We zetten de details op een rij.

Wiko Wim

Wiko Wim

We beginnen met het vlaggenschip dat vandaag is gepresenteerd. De WIko Wim is een smartphone met een 5,5 inch Full-HD AMOLED scherm. Voor de Wim-serie werkt Wiko nauw samen met verschillende partners zoals Qualcomm, DxO en Vidhance. Opvallend aan het toestel is ook de dual-camera. Niet eerder zagen we in een smartphone van de Franse fabrikant de dubbele camera.

De beide Sony-sensors tellen 13 megapixel en de één legt kleur vast, de andere sensor zwart-wit. Dit samen zorgt voor een betere fotokwaliteit. De camera ondersteunt verder 4K-filmen, de handmatige modus met RAW-fotografie en het maken van een timelapse. Aan de voorzijde van de telefoon is een 16 megapixel front-camera geplaatst, met flitser.

De behuizing is voorzien van een metalen frame en er bevindt zich onder het scherm een vingerafdrukscanner. Daarnaast is er de Snapdragon 626 octa-core processor, is er 4GB RAM en een 3200 mAh accu met ondersteuning voor Quick Charge 3.0. De Wiko Wim draait op Android 7.0 Nougat met de eigen Wiko UI Smart Left Page skin. Deze brengt onder andere een speciale kinder-modus en geeft je snel toegang tot snelkoppelingen en contacten.

Duidelijk is dat Wiko met de Wiko Wim de aanval wil openen op andere smartphones in dit segment. Denk aan de Samsung Galaxy A- en J-serie en ook Huawei wordt met de dual-camera wakker geschud. De Wiko Wim krijgt een interne opslagruimte van 32GB/64GB en ligt vanaf juni/juli in het zwart, wit en goud in de winkels. Er kan gekozen worden voor een matte afwerking of carbon of chroming. De prijs ligt op 399 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Wiko Wim Lite

Wiko Wim Lite

Dan is er ook nog de Wiko Wim Lite. Aan de voorkant valt hier het 5,0 inch Full-HD display op waaronder ook de vingerafdrukscanner is te vinden. De Wiko Wim Lite is een toestel met eveneens een 16 megapixel front-camera. De camera aan de achterzijde betreft geen dual-camera maar een enkele 13 megapixel camera.

De smartphone wordt verder geleverd met een Snapdragon 435 octa-core processor, 3GB RAM en een 3000 mAh accu. Ook dit toestel draait op Android 7.0 Nougat. Er is 16GB aan opslagruimte beschikbaar bij de telefoon en dit kan net als bij de Wim uitgebreid worden met een geheugenkaart.

De Wiko Wim Lite zal in juni/juli verschijnen met een adviesprijs van 249 euro. Er kan gekozen worden uit de kleuren wit of zwart en met een matte of glanzende afwerking.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Wiko Upulse

Wiko Upulse

De Wiko Upulse is voorzien van een geborstelde, metalen behuizing en heeft een 5,5 inch HD-display. Wiko levert de Upulse met Android 7.0 Nougat en daaroverheen de eigen Wiko UI Smart Left Page skin. Het toestel heeft in plaats van aan de voorkant, de vingerafdrukscanner aan de achterkant. Tevens is er een 1.3 GHz quad-core processor, 3GB RAM en 32/64GB opslagruimte. De accucapaciteit van het toestel bedraagt 3000 mAh

Voor het maken van foto’s is er de 13 megapixel camera aan de achterkant. Aan de voorkant is een 8 megapixel camera te vinden met flitser. Ook de Wiko Upulse heeft ondersteuning voor 4G en komt vanaf juni in de winkels te liggen met een prijs van 199,00 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren antraciet, zilver en roze-goud.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Wiko Upulse Lite

Wiko Upulse Lite

Wiko brengt ook van de Upulse een Lite-versie uit. De Wiko Upulse Lite is een smartphone met een metalen behuizing. De schermgrootte is 5,2 inch en voorzien van een HD-resolutie. Ook bij de Lite vinden we een vingerafdrukscanner aan de achterzijde, net als een 13 megapixel camera en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Onder de behuizing rust een 1.3 GHz quad-core processor, 3GB RAM en 16GB opslagruimte.

De Wiko Upulse Lite zal in juni verschijnen voor 179 euro. Het aanbod van kleuren bestaat uit antraciet, zwart en roze-goud.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Wiko Sunny Max

Wiko Sunny Max

De Wiko Sunny Max is een andere nieuwe smartphone van de Franse fabrikant. Deze telefoon is uitgerust met een 4,0 inch scherm en richt zich op de batterijduur. Wiko belooft een batterijduur van maar liefst twee dagen bij non-stopgebruik; een gedurfde belofte. De Wiko Sunny Max is voorzien van een 2500 mAh accu, 1.2 GHz quad-core processor, 5 megapixel camera, 2 megapixel front-camera en dual-sim ondersteuning plus ruimte voor een geheugenkaart.

De Sunny Max draait op Android 6.0 Marshmallow en komt beschikbaar in de kleuren zilver, goud, blauw en antraciet. De prijs ligt op 69,99 euro, maar de verkrijgbaarheid is nog niet bekend.

Nieuwe wearables

Er komen ook nieuwe wearables aan van Wiko. Het bedrijf breidt namelijk de WiMate-reeks uit. Zo komt het bedrijf met een WiMate Lite activiteitstracker die waterbestendig is en zes maanden het uit kan houden op een batterijlading. Daarbij werkt de tracker met multifunctionele LED’jes en een trilfunctie. Het bandje werkt met de WikoMate app die voor Android en iOS beschikbaar is. Daarin vind je ook ondersteuning voor HealthKit en Google Fit. De band komt in vier kleuren in juni naar ons land voor 49,99 euro.

Dan is er ook nog de WiMate Pro met een AMOLED scherm. Je kunt er de hartslag mee bijhouden en er is GPS aanwezig. Ook is hij waterdicht, is er 4GB opslagruimte en houdt de accu het maximaal vijf dagen uit. In juni komt deze wearable uit voor 170 euro.

Tot slot is er de WiShake True Wireless. Dit is een headphone met een zogenoemde quick launcher voor Google Search en hem zo van af een afstand te bedienen. De hoes fungeert tevens als powerbank en biedt een capaciteit van 400 mAh.

Lees ook

Reageer op dit artikel