Archos presenteert robuuste tablet en ‘Graphite’ smartphone-serie met Nougat, dual-camera

De Franse fabrikant Archos heeft voor het Mobile World Congress alvast wat aankondigingen gedaan. Het merk komt met een robuuste tablet en ook lanceert het een nieuwe smartphone-serie. Het gaat om de Archos Graphite serie met dual-camera, vingerafdrukscanner, USB Type-C en Android Nougat.

Archos tijdens MWC 2017

Archos heeft in aanloop naar het Mobile World Congress vast wat aankondigingen gedaan. De fabrikant uit Frankrijk presenteert een robuuste tablet met een zogenoemde ‘rugged behuizing’. Het apparaat heeft de naam Archos 101 Saphir meekregen en heeft een 10,1 inch HD-display. Er is een quad-core processor, Android Nougat, een Micro-HDMI uitgang en een 5MP en 2MP camera. Ook is er 1GB aan RAM-geheugen. De tablet zal net voor de zomer beschikbaar komen met een prijs van 149,99 euro.

Archos 101 Saphir tablet

Archos Graphite smartphones

Ook komt het merk met een nieuwe smartphone-serie; de Archos Graphite. Deze serie bestaat uit de Archos 50 Graphite en de 55 Graphite. Allebei de telefoons zijn voorzien van een HD-display waarbij de ’50’ een 5,0 inch scherm heeft en de ’55’ een 5,5 inch. Er is een MediaTek quad-core processor met een rekenkracht van 1.5 GHz en het draait op Android 7.0 Nougat.

Archos 50 Graphite
Archos 50 Graphite

Bij de Archos 55 Graphite is er 2GB RAM-geheugen, bij de Archos 50 Graphite is dit 1GB. Verder hebben ze beiden een dual-camera (13MP en 2MP) en is er een 5 megapixel front-camera beschikbaar. De interne opslagruimte bedraagt 16GB en er is dual-sim ondersteuning of ruimte voor een geheugenkaart. De Graphite-serie heeft aan de vingerafdrukscanner en een USB Type-C poort, waarmee de smartphones helemaal bij de tijd zijn.

Archos 55 Graphite
Archos 55 Graphite

De nieuwe Archos smartphones komen beschikbaar vanaf juni 2017. De prijs begint bij slechts 130 euro. Exacte details worden later door Archos bekend gemaakt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel