Archos presenteert smartphone-series ‘Power’ en ‘Cobalt’ met lange accuduur

Archos toont op de CES in Las Vegas twee nieuwe smartphone-lijnen. De Archos Cobalt en Power-serie staan garant voor smartphones met een lange accuduur. Tevens zijn de toestellen uit de reeks voorzien van een interessant prijskaartje. Het gaat om de Archos 40 Power, 50 Power, 50 Cobalt en 50 Cobalt Plus,

Archos

Archos heeft vier nieuwe smartphones aangekondigd die te zien zullen zijn op de CES elektronica-beurs in Las Vegas. De fabrikant uit Frankrijk brengt twee toestellen onder bij de nieuwe Cobalt-lijn en twee toestellen onder de eveneens nieuwe Power-lijn. Alle vier de toestellen draaien op Android 5.1 Lollipop.

Archos Power

Archos 40 Power

Bij de Power-lijn draait het allemaal om het uithoudingsvermogen van de smartphone. De Archos 40 Power is voorzien van een 4,0 inch display, 3G en moet met zijn 1900 mAh accu het twee dagen uithouden. Het toestel is verder voorzien van 8GB intern geheugen en een quad-core processor. Archos zal de 40 Power vanaf mei in de winkels leggen. De prijs van het toestel is 69,99 euro.

Archos 50 Power

Het broertje, de Archos 50 Power is wat uitgebreider. Deze heeft ondersteuning voor 4G en heeft een 5,0 inch IPS HD-display. De 50 Power is uitgerust met een quad-core processor, 16GB intern geheugen, 2GB RAM-geheugen en een 13 megapixel camera. Het meest opvallende aan de 50 Power is de accu die een capaciteit heeft van 4000 mAh. Vanaf mei moet de 50 Power in de winkel liggen voor 150 euro.

Archos Cobalt

Archos 50 Cobalt

Bij de Cobalt-serie draait het om hoge kwaliteit IPS HD-displays en een krachtige quad-core processor, zo verzekert het bedrijf. De Archos 50 Cobalt heeft een 5,0 inch display, ondersteuning voor 4G, een 8 megapixel camera en een 1 GHz quad-core processor. De 50 Cobalt biedt verder 8GB intern geheugen wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. De accucapaciteit bedraagt 2000 mAh. Vanaf april moet de 50 Cobalt in de winkel liggen met een prijskaartje van 130 euro.

Archos 55 Cobalt+

De laatste smartphone van de vier is de Archos 55 Cobalt Plus. De fabrikant voorziet dit toestel van een 5,5 inch display, 16GB intern geheugen, 2GB RAM-geheugen en een 13 megapixel camera. Internetten met de 55 Cobalt+ kan via het 4G-netwerk en natuurlijk net als bij de andere toestellen ook via WiFi. De accucapaciteit bedraagt 2700 mAh. Ook de Archos 55 Cobalt+ zal in april uitgebracht worden, met een prijs van 180 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel