Google Maps 9.47: tijdlijn-functie uitgebreid, sneller delen en meer (+ APK)

Google heeft de Android-app van haar kaartendienst voorzien van een update. In Google Maps 9.47 zien we diverse nieuwe functies. Eerder al werd Google Maps voor Android al voorzien van vernieuwingen in de interface. We zetten de nieuwe functies op een rij. Denk aan het nog sneller delen van locaties (eindelijk), een fijner inzicht in de tijdlijn en meer.

Google Maps 9.47

Voor Android wordt een nieuwe versie van Google Maps uitgerold. Het is Google Maps 9.47 en deze brengt verschillende vernieuwingen. In Google Maps wordt standaard de huidige locatie aangegeven met een blauwe stip.

Wanneer je hierop tikte kreeg je een overzicht met plaatsen in de buurt. Nu is dat scherm vervangen door een opnieuw ontworpen, kleiner menu. Hier kun je de dichtstbijzijnde plaatsen vinden, het kompas opnieuw kalibreren of eventueel issues rapporteren.

Tijdlijn

De timeline, ofwel tijdlijn-functie in Google Maps gaat inmiddels al weer ruim anderhalf jaar mee. Vanaf nu krijg je dankzij Google Maps 9.47 nog sneller toegang tot je locatiegeschiedenis die Google Maps voor je heeft bijgehouden.

Wanneer je zoekt naar plaatsen waar je eerder bent geweest, zie je nu niet meer hoelang dat geleden is, maar krijg je de exacte datum en eventueel meerdere data te zien. Erg handig! Bij het overzicht met ‘Mijn Plaatsen’ kun je nu ook een bezochte plaats direct tonen in de tijdlijn.

Google Maps tijdlijn

Deelfunctie

Eindelijk is hij daar; de snelle deelfunctie. Wanneer je een locatie wou delen met je vrienden, moest je dit via de drie bolletjes doen en een lijstje met opties openen. Hier stond dan de mogelijkheid tussen om de plaats te delen. Nu is dat niet meer nodig en gaat het delen van een locatie nog sneller.

Waar we bij een locatie eerder alleen de opties ‘bellen’, ‘opslaan’ en ‘website’ zagen, is daar nu een vierde optie te vinden. De snelkoppeling ‘delen’ laat je, zoals de naam het al aangeeft direct een plaats delen met bijbehorende link via een zelfgekozen applicatie.

Downloaden

Op dit moment wordt Google Maps 9.47 uitgerold als beta-versie. De verwachting is dat deze versie op korte termijn ook als definitieve versie via de Google Play Store uitgerold zal gaan worden. Wil je direct gebruik maken van de nieuwe functies? Download dan hier de APK. Houd er rekening mee dat de versie per toestel verschilt.

Sinds kort is het voor iedereen mogelijk, dus niet alleen meer voor Lokale Gidsen, om handige lijsten aan te maken en te delen. Tevens bracht een eerdere update onlangs een vernieuwde interface.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel