Google Maps 9.45 brengt delen lijstjes dichterbij en nieuw aankomstscherm

Een nieuw uitgebrachte versie van Google Maps in het beta-kanaal laat tal van nieuwe functionaliteiten zien. Google Maps 9.45 bevat onder andere nieuwe aankomstkaarten en bereidt zich voor op de komst van gedeelde locatie lijsten.

Google Maps 9.45

De beta-versie van Google Maps is door de collega’s van Androidpolice weer onder handen genomen. Zij vonden een aantal nieuwe functies in het installatiebestand van de app. Zo hebben de aankomstkaarten die worden getoond nadat je op je bestemming bent gearriveerd een redesign gekregen. Er wordt duidelijker getoond op welk soort locatie je bent aangekomen en sommige info is compacter weergegeven.

Google Maps 9.45 aankomstscherm
Links: oud – Rechts: nieuw

Meldingen

In de beta van Maps kun je er ook voor kiezen om per e-mail een overzicht te ontvangen. In dit overzicht vind je de hoogtepunten van alle door jou bezochte locaties. De functie is standaard ingeschakeld maar via het instellingen scherm kun je jezelf eenvoudig afmelden.

Google Maps 9.45 timeline mails

Lijstjes delen

Het Google Maps team lijkt ook voorbereidingen te treffen voor het delen van lijstjes met interessante locaties. Het was al mogelijk om zelf een lijstje te maken met locaties maar nog niet om deze ook daadwerkelijk met vrienden en familie te delen. Alleen gebruikers met een Gmail-account kunnen lijstjes delen met andere gebruikers. Wanneer we deze functie zullen zien in Maps is nog onbekend.

Google Maps lijsten

Download

Google Maps 9.45 is nu beschikbaar als beta, die je bijvoorbeeld via hier als APK kunt downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het bestand per toestel kan verschillen. De definitieve Play Store-versie van Maps voor Android zal binnenkort uit de Play Store te downloaden zijn.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel