Google Maps laat je grotere offline gebieden opslaan; nu ook heel Nederland

Google Maps laat gebruikers nu grotere gebieden offline opslaan op hun toestel. Dit betekent dat je minder gebieden apart op hoeft te slaan. Vanaf nu is het bijvoorbeeld mogelijk om heel Nederland of België te bewaren op je smartphone of tablet, zo ontdekte DroidApp.

Offline gebieden in Google Maps

Zonder er zelf ruchtbaarheid aan te geven heeft Google Maps een handige verbetering doorgevoerd voor de Android-app van de dienst. Het is vanaf nu mogelijk om grotere gebieden offline op te slaan om deze later op te vragen. Zoals de naam al aangeeft is het bij opgeslagen kaarten niet nodig om een dataverbinding tot stand te brengen. Dit is dus handig voor bijvoorbeeld op vakantie of als je geen grote databundel hebt.

Grotere kaarten

DroidApp-lezer Aad wees ons op de wijziging in Google Maps. De functie lijkt via een server-side update geactiveerd te zijn en maakt het mogelijk om heel Nederland in één keer op te slaan. Daarbij wordt ook een stuk België en Duitsland meegenomen. Het was tot op heden niet mogelijk met de gratis navigatie-app van Google om daadwerkelijk heel Nederland op te slaan. Wel worden de kaarten nog steeds maximaal 30 dagen bewaard. Je kunt wel er voor kiezen om dit handmatig te verlengen of om de kaarten eerder te verwijderen.

Wil je weten hoe je offline gebieden kunt downloaden of meer trucjes met Google Maps? Lees dan het uitgebreide artikel met Google Maps tips.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel