Google Maps 9.42.3 brengt nieuwe navigatie-interface (+ APK)

Google Maps heeft weer een update ontvangen. Deze keer zijn in Google Maps 9.42.3 voor Android verschillende onderdelen in de interface aangepakt. Naast een aantal wijzigingen in de vormgeving van de toepassing, is ook de weergave van de navigatie aangepast. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

Google Maps 9.42.3

Er staat een nieuwe update klaar voor de Android-app van Google Maps. De nieuwe update die vanaf vandaag beschikbaar is, brengt diverse aanpassingen en wijzigingen in de vormgeving van de app. Wat direct opvalt bij het plannen van een route is dat de icoontjes van de verschillende vervoersmiddelen nu worden voorzien van een wit ovaal vlak.

Navigeren

Google Maps heeft als kracht; navigatie. De applicatie wordt door velen gebruikt en met de nieuwe update is de interface hiervan veranderd. We zien een licht gewijzigde balk onderin beeld. Bij het kruisje zie je nu de tekst ‘afsluiten’ staan. Dit geeft aan dat je de navigatie kunt beëindigen. Daarbij kan je nu ook de het venster beneden uitklappen.

In dit uitgeklapte venster krijg je vervolgens toegang tot verschillende functies. Denk aan zoeken langs route, alternatieve routes, routebeschrijving en instellingen voor tijdens het navigeren. De ‘^ Meer’ toets vervangt de drie puntjes en de sneltoets voor het kiezen van een alternatieve route.

Google Maps 9.42.3 navigatie

Update

De update voor Google Maps naar versie 9.42.3 zal in de komende dagen uitgerold gaan worden via de Play Store. De nieuwe interface is niet direct te zien bij het navigeren. Hiervoor kan je bij Instellingen > applicaties de app-data wissen van Google Maps. Je bent dan geen dingen kwijt, maar dan zie je wel de nieuwe navigatie-interface.

Mocht je niet willen wachten totdat de update klaarstaat in de Google Play Store, download dan hier de APK. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per telefoon kan verschillen!

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel