Google Maps toont nu aan iedereen de rolstoeltoegankelijkheid van locaties

Google Maps heeft een nieuwe functie toegevoegd aan haar kaartendienst. Waar de functie voor een aantal mensen al beschikbaar was, is dat nu voor iedereen. In Google Maps voor Android kan je voortaan zien of een locatie toegankelijk is voor rolstoelen.

Google Maps rolstoeltoegankelijkheid

Voor informatie zoals openingstijden, de locatie en de reviews is Google Maps een erg handige dienst. Sinds enige tijd kan je bijdragen aan Maps met het aanvullen van informatie. In de afgelopen tijd kregen Lokale Gidsen de mogelijkheid om bij locaties aan te geven dat een plaats rolstoeltoegankelijk is.

Google Maps rolstoeltoegankelijkheid

Specifiek gaat het om een ‘rolstoelvriendelijke ingang’. Voor rolstoelgebruikers is deze toevoeging een welkome aanvulling. Voor een groep gebruikers, waaronder de Local Guides was deze feature al zichtbaar bij een locatie, maar nu wordt de rolstoeltoegankelijkheid aan iedereen getoond in de Google Maps app.

Google Maps rolstoel

Bij plaatsen waar de gegevens nog van ontbreken, kan je dit toevoegen bij de desbetreffende locatie. De functie is per direct beschikbaar bij de informatie over een locatie. Denk bijvoorbeeld aan winkels, in de horeca zoals restaurants en andere voorzieningen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel