‘Google Maps update brengt delen van locatie en handsfree functie’

Een nieuwe testversie van Google Maps verraadt dat de kaarten dienst binnenkort het delen van locatie gaat herintroduceren. Het delen van je persoonlijke locatie was voorheen mogelijk via Google’s Latitude dienst.

Google Maps locatie delen

In een speciale “Dog food” build van Google Maps die doorgaans alleen aan Google personeel wordt verstrekt, kwamen onze Australische collega’s van Ausdroid de functies tegen. In het menu van Google Maps is een nieuw tabblad opgenomen onder de noemer “Friends”. Op dit tabblad zou je de huidige locatie van je vrienden moeten zien.

De functionaliteit is anders dan de Vertrouwde Contacten applicatie die Google eerder uit heeft gebracht. Via de instellingen van Google Maps kun je vrienden toevoegen en verwijderen. Het is tevens mogelijk om het delen van je locatie met vrienden uit te zetten.

Nieuw in de testversie van Google Maps is “Hands free faster routes”. Deze functie is handig wanneer je achter het stuur zit en Google je een alternatieve route voorschotelt omdat deze sneller zou zijn. Je kunt de nieuwe route dan bevestigen door Ja te roepen of Nee als je niet wilt omrijden.

Google Maps handsfree

Lokale Gidsen hebben in de toekomst misschien sneller toegang tot hun bijdragen. Gebruikers kunnen namelijk een snelkoppeling op hun startscherm plaatsen naar de Bijdragen pagina van Google Maps.

Google Maps local guide snelkoppeling

Wanneer we deze functionaliteiten gaan terugvinden in Google Maps is nog onduidelijk. Omdat het hier om een Google-testbuild gaat is het niet zeker of de functies ook de eindversie zullen halen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel