Google lanceert ‘Vertrouwde Contacten’ app: hulp in onveilige situaties

Google heeft de app Trusted Contacts, ofwel Vertrouwde Contacten, uitgebracht. Deze applicatie heeft als doel om anderen in geval van een onveilige of gevaarlijke situatie op de hoogte te houden. Deze deel je met zelfgekozen vrienden of familie.

Google Vertrouwde Contacten app

Zojuist heeft Google een nieuwe applicatie uitgebracht waarmee je contact kunt houden als je in een onveilige situatie zit. Ook kan je anderen in de gaten houden via de app, als zij zich in een onprettige situatie belanden. De app is uitgebracht onder de naam ‘Trusted Contacts’, in Nederland en België; Vertrouwde Contacten.

Als je je verplaatst zal er een activiteit gedetecteerd worden en de desbetreffende contacten van op de hoogte worden gebracht. Wanneer je in een onveilige situatie zit, kan je direct je locatie delen wanneer ze hierom vragen. Dit kan je eventueel weigeren. Echter zal de locatie automatisch doorgegeven worden als je niet binnen vijf minuten op het verzoek reageert. Je bepaalt overigens zelf met wie je locatie gedeeld wordt, standaard is hij alleen voor jezelf zichtbaar.

Ook wanneer je offline bent is het mogelijk de locatie vrij te geven aan de contacten. Hiervoor wordt de laatst bekende positie doorgegeven. Wanneer je onderweg bent naar risicovolle plaatsen of dergelijke, kan je ook er voor kiezen om standaard diegene toegang te geven tot je huidige locatie, net zolang tot je weer veilig bent.

Google Vertrouwde Contacten app

 

De app

De applicatie Vertrouwde Contacten van Google moet vooral voor geruststelling zorgen. Snel je tijdens je fietsrit naar huis midden in de nacht, even delen met je vrienden. Echter kan de applicatie ook van pas komen in een noodsituatie.

Downloaden

Het gebruik van de app is gekoppeld aan je Google-account. Er zijn geen kosten verbonden aan de applicatie, wel natuurlijk een actieve internetverbinding. Je kunt de applicatie gebruiken op Android 4.1 en hoger.

Vertrouwde contacten
Vertrouwde contacten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel