Google Emergency Services: accurate locatie bij een noodsituatie

Wanneer je in een noodsituatie terecht komt wil je dat de hulpdiensten je snel kunnen vinden. Omdat te bewerkstelligen heeft Google een nieuwe service opgezet met de naam Google Emergency Services. De alarmcentrale krijgt bij het bellen een zo accuraat mogelijke locatie door.

Google Emergency Services

Bij het bellen naar het 112-noodnummer is jouw eigen locatie van levensbelang. Alarmcentrales krijg vaak maar een geschatte locatie te zien aan de hand van de zendmast waarmee jouw telefoon verbonden is. Omdat veruit de meeste noodoproepen met een mobiele telefoon gemaakt worden is het zonde dat de mogelijkheden van een smartphone niet volledig benut worden. Daarom heeft Google de Google Emergency Services in Android versie 2.3 en hoger verwerkt.

Google Emergency Services zorgen ervoor dat alle mogelijke manieren van plaatsbepaling gebruikt worden van assisted-GPS tot GPS zelf. Alarmcentrales en providers die overweg kunnen met de Emergency Services van Google zullen deze locatie meteen doorgeven. Google benadrukt dat het sturen van deze nauwkeurige locatie alleen gebeurt bij noodnummers.

Naast een geschikte smartphone moet ook de infrastructuur van je telecomprovider geschikt zijn. In Nederland is dat helaas nog niet het geval maar in Estland en het Verenigd Koninkrijk kan deze service al gebruikt worden. Google wil de functie graag internationaal uitrollen maar kan dit niet zonder hulp van de providers.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel