Google Maps gaat beschikbaarheid parkeerplaatsen tonen bij bestemming

Google Maps komt met een nieuwe functie die de kaarten-app nog beter maakt. In de Android-app worden suggesties getoond met parkeerplaatsen bij je bestemming. Ook zie je dan precies hoe druk het is bij die parkeerplaats en of er een plekje voor je vrij is.

Google Maps parkeerplaats

Ben je aangekomen bij je eindbestemming, hoef je alleen nog maar een parkeerplaats te zoeken. Bij de ene locatie heb je die sneller gevonden dan bij de andere locatie. Google Maps test nu een nieuwe functie die gebruikers helpt met het vinden van een parkeerplaats. Tijdens het navigeren en plannen van je route zie je precies of het parkeren van je auto bij je bestemming goed te doen is.

Google Maps parkeerplaats

Er zijn verschillende icoontjes en omschrijvingen opgedoken in de Google Maps app voor het parkeren. De functie lijkt in ieder geval in de Verenigde Staten getest te worden. Er wordt aangegeven met een ‘blauwe P’ dat parkeren eenvoudig is, of dat de parkeergelegenheid ‘gemiddeld’ is. Ook is er een ‘rode P’ die aangeeft dat de parkeergelegenheid beperkt is. De indicator geeft aan hoe de situatie rondom het parkeren op dat moment is. Hiervoor maakt Google Maps gebruik van de informatie van haar gebruikers.

Google Maps parkeren

Parkeergelegenheid

Zoals gezegd is de parkeerfunctie alleen nog maar opgedoken in de VS. Het is niet bekend of en wanneer we de functie in Nederland en België kunnen verwachten. Overigens is niet bij iedere gebruiker in de Verenigde Staten de functie zichtbaar. De parkeer-functie in Google Maps wordt aan de kant van de server geactiveerd. Mocht jij hem wel zien, dan horen we dat natuurlijk graag!

In Google Now kan je al zien waar je je auto voor het laatst hebt neergezet. Een andere app die je kan helpen met het parkeren, is de app Parkopedia.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel