Nederlandse app ‘Parkmobile’ overgenomen door BMW; bedrijf heeft grote plannen

Autofabrikant BMW heeft de Nederlandse app Parkmobile overgenomen. Met de applicatie kan je gemakkelijk parkeren met je mobiele telefoon. Hierdoor betaal je niet meer parkeergeld dan nodig is en voorkom je parkeerboetes. Wat gaat er nu veranderen met de apps Parkmobile en Parkline door de overname door BMW?

Parkmobile overname

De Duitse autofabrikant BMW heeft Parkmobile overgenomen. Parkmobile is bekend van de gelijknamige Parkmobile app en ook de dienst Parkline. Beide diensten maken het gemakkelijker om parkeergeld te betalen. Je kan tijd besparen door in- en uit te klokken via de app. Geen gedoe meer bij het parkeerautomaat dus. Doordat je per minuut afrekent, hoef je niet meer onnodig meer geld in het automaat te gooien en hoef je niet bang te zijn dat de parkeertijd afloopt.

BMW

In april 2016 zou de applicatie al door BMW zijn overgenomen, maar de deal is nu pas naar buiten gebracht. Volgens berichten zouden er tientallen miljoenen euro’s zijn neergelegd voor het Nederlandse bedrijf. Marius Koerselman, algemeen directeur bij Parkmobile, laat aan RTLZ weten dat de applicatie gewoon zal blijven bestaan en ook voor andere merken beschikbaar blijft.

“Airbnb voor parkeren”

BMW zou voor Parkmobile een strategische investeerder zijn. Het bedrijf zou Parkmobile willen door ontwikkelen tot een verhuurplatform (zoals Airbnb) voor parkeren. Volgens Koerselman is het systeem met vraag en aanbod niet transparant genoeg. Hij zou graag met Parkmobile in de toekomst elke beschikbare parkeerplaats aanbieden tegen een dynamische prijs (bijvoorbeeld afhankelijk van het tijdstip).

Parkbee

Als eerst zal Parkbee geïntegreerd worden in de apps, waarmee zakelijke parkeergarages in kaart worden gebracht. Makkelijker een parkeerplaats vinden moet het doel worden van BMW en Parkmobile. Tevens zou BMW de diensten van Parkmobile willen integreren in de auto’s. In de toekomst moet het ook mogelijk worden om een BMW te huren via de app.

Downloaden

De applicatie van Parkmobile kan nog steeds gewoon gedownload worden uit de Google Play Store. Dit zal volgens de huidige stand van zaken niet veranderen in de toekomst. Het voordeel van de overname is dat de functies in de Parkmobile applicatie uitgebreid zullen worden op termijn. Wel betwijfelen we of op termijn ook de twee overeenkomende apps beschikbaar blijven, of dat er gekozen wordt voor één app.

Bekijk ook: 12+ onmisbare auto-apps voor iedere automobilist

Parkmobile – parkeerapp
Parkmobile – parkeerapp
Ontwikkelaar: Parkmobile B.V.
Prijs: Gratis
Park-line Mobiel Parkeren App
Park-line Mobiel Parkeren App
Ontwikkelaar: Park-line
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel