Parkmobile alleen dit weekend nog gratis: parkeerkosten betalen via je smartphone [update]

Parkmobile is een dienst waarmee je nooit meer teveel hoeft te betalen voor het parkeren van je auto. Via de Parkmobile app kan je voortaan je parkeergeld betalen en gooi je dus niet langer meer geld weg in de parkeerautomaat. Alleen dit weekend nog kan je je gratis aanmelden.

Parkmobile

Je parkeert je auto en je begint met het inwerpen van munten in de parkeerautomaat. Al snel gooi je er meer geld in dan dat je er daadwerkelijk staat. Zonde van het geld natuurlijk. Steeds vaker gebruiken automobilisten applicaties om te parkeren.

Parkmobile app

Parkeren

Eén van deze applicaties is Parkmobile. Je kunt in meer dan 160 steden met de dienst betalen. Je geeft in de app aan dat je geparkeerd staat, waarna de teller begint te lopen. Vervolgens kan je gaan shoppen, je vergadering starten of iets anders doen. Wanneer je je auto weer komt ‘ophalen’ geef je in de app aan dat je de parkeertijd wilt stoppen. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijke tijd dat je hebt geparkeerd. De parkeercontroleur scant je kenteken en ziet dat je met Parkmobile betaalt.

Parkmobile app

Kosten

Parkmobile kost net zoveel als de parkeerautomaat. Je betaalt per parkeeractie €0,25 aan transactiekosten. Normaal betaal je ook eenmalig €1,00 voor het aanmelden bij Parkmobile. Alleen vandaag en morgen (30 en 31 januari) kan je je gratis aanmelden bij de parkeerdienst. Er zijn geen terugkomende kosten. Wel raden we je aan via je instellingen de SMS-berichten ter herinnering uit te schakelen, deze staan standaard ingeschakeld en kosten je per SMS 25 eurocent. Je kunt wel gratis de push-notificaties instellen. Deze waarschuwen je bijvoorbeeld als je aan de maximum tijd zit voor het parkeren.

Update: 

Femke Krijger van Parkmobile laat aan DroidApp weten dat voor één kenteken de kosten voor het aanmelden altijd gratis zullen zijn. Voor een extra kenteken dient wel een euro aan eenmalige inschrijfkosten voldaan te worden. Mocht je tijdelijk een andere auto hebben, dan kan je ook gratis het kenteken wijzigen.

Downloaden

Je kunt je aanmelden via de Parkmobile app, die je kunt downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Parkmobile – parkeerapp
Parkmobile – parkeerapp
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel