Social Charging brengt elektrische oplaadpunten voor auto’s in kaart

Om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken is er nu de Social Charging app. In de applicatie zijn alle oplaadpunten in Den Haag opgenomen zodat je nooit met een lege accu komt te staan. Ook buiten Den Haag werkt de app al op zo’n 20.000 laadpunten.

Social Charging

Door het gebruiken van de Social Charging app kun je razendsnel zien of een oplaadpunt bezet is. Is dat het geval dan kun je in de app meteen een vrije stekker vinden. In Den Haag is de proef gestart met 1000 laadpunten die voor de app geschikt zijn gemaakt. Gebruikers checken uit of in bij een laadpaal om te laten zien dat deze in gebruik is.

Social Charging

Het bijplaatsen van extra laadpalen brengt extra kosten met zich mee, door de bestaande laadpunten efficiënter te gebruiken is het bijplaatsen minder snel nodig. Ook Voorzitter Eric Beers van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) ziet de voordelen van de Social Charing app: “Deze App is enorm nuttig. Ik persoonlijk, en met mij vele elektrische rijders, lopen vaak tegen het probleem aan van onnodig lang bezette oplaadpalen. Social Charging biedt hiervoor nu een prachtige oplossing”.

Social Charging

Voor bedrijven met veel oplaadpunten is een speciale versie van Social Charging in ontwikkeling. Consumenten kunnen nu al aan de slag door de app te downloaden uit de Google Play Store.

Social Charging
Social Charging
Ontwikkelaar: Frismedia
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel