ANWB Veilig Rijden app geeft je korting op je autoverzekering

De ANWB heeft een nieuwe applicatie uitgebracht waarmee je feedback krijgt om je rijstijl te verbeteren. Met de ANWB Veilig Rijden app kan je daarbij besparen op een autoverzekering. De ANWB hoopt hiermee de verkeersveiligheid te verbeteren in Nederland.

ANWB Veilig Rijden

Geld besparen op je autoverzekering door een veilige rijstijl toe te passen in het verkeer. Dat is het doel achter ANWB Veilig Rijden. Deze nieuwe autoverzekering is zojuist aangekondigd door de ANWB en aan de hand van vier verschillende onderdelen wordt de rijstijl van de automobilist gemeten.

ANWB Veilig Rijden app

Verzekerden ontvangen een speciale stick die aangesloten wordt op de auto, vergelijkbaar met Pace. Aan de hand daarvan wordt gekeken hoe er geremd wordt, wat de snelheid is, hoe er wordt opgetrokken en hoe bochten genomen worden. Aan de hand van deze punten wordt een rijscore berekend die wordt vertaald in een korting die op kan lopen tot maximaal 30 procent.

App

Laat je als automobilist een onveilige rijstijl zien, dan krijg je via de ANWB Veilig Rijden app tips en advies voor het verbeteren van je rijstijl. Via de Veilige Rijders app kan je daarnaast de actuele rijscores zien. Zo weet je precies of je het goed doet, of dat je rijstijl nog wel verder verbeterd mag worden. Je krijgt je rijscore via de app te zien als je na tien dagen minimaal 65 kilometer hebt gereden.

Autoverzekering

De korting met de ANWB Veilig Rijden autoverzekering komt bovenop de no-claim korting die je hebt opgebouwd. Bij het aanmelden voor de verzekering is er alvast 10 procent aan veilig rijden korting afgehaald. Dit aantal kan dus verder oplopen door veilig te rijden. Eerder zagen we ook met de app Flo dat je voor korting kon sparen en je kon sparen voor voordeel met de app SafeDrive.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Veilig Rijden autoverzekering, dan kan je deze bekijken en afsluiten via de website van de ANWB. De bijbehorende applicatie kan gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Bekijk ook: 12+ onmisbare auto-apps voor iedere automobilist

ANWB Veilig Rijden met Stick
ANWB Veilig Rijden met Stick
Ontwikkelaar: ANWB
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel