MobielSchadeMelden app laat weggebruikers schadeformulier invullen

Het Verbond van Verzekeraars, de politie en VIA hebben samen een applicatie uitgebracht waarmee je via je smartphone een schade kunt melden. Automobilisten en weggebruikers kunnen hiermee op een makkelijkere en snellere manier via de app MobielSchadeMelden hun schadeformulier invullen.

Mobiel Schade Melden app

Het Verbond van Verzekeraars hebben samen met de Nederlandse politie en de VIA een applicatie uitgebracht als alternatief voor het Europees schadeformulier. Deze dienen automobilisten in geval van een ongeluk, schade een aanrijding enzovoort in te vullen. Weggebruikers kunnen vanaf nu ook de MobielSchadeMelden app gebruiken waarmee op een gebruiksvriendelijke en gemakkelijke manier het schadeformulier ingevuld kan worden.

Het Europees schadeformulier wordt gezien als onduidelijk en gebruiksonvriendelijk. Uit onderzoek blijkt dat in dit geval veel mensen moeite hebben met het juist invullen van het schadeformulier. Via de MobielSchadeMelden app noteer je de gegevens van getuigen, kan je foto’s bijvoegen, selecteer je het type voertuig en het soort ongeval en nog enkele gegevens. Daarnaast beschrijf je de situatie en voer je nog een aantal stappen uit.

Aan het eind bevestig je de schademelding en vul je het telefoonnummer van de tegenpartij in. Deze krijgt de gehele melding met toegestuurd per SMS-bericht. De melder krijgt een link per e-mail waarna je een PDF kunt opslaan van je melding. Ook kunnen hier aanvullende gegevens ingevuld worden. De andere partij dient overigens de melding te bevestigen met een code die per SMS wordt toegestuurd. Ook voetgangers en fietsers kunnen de MobielSchadeMelden app downloaden en gebruiken. Vrijwel alle Nederlandse verzekeraars en een aantal leasemaatschappijen doen mee met het mobiel melden van schade.

Downloaden

Je kunt de Mobiel Schade Melden app downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Bekijk ook: 12+ onmisbare auto-apps voor iedere automobilist

Mobielschademelden.nl
Mobielschademelden.nl
Ontwikkelaar: Verbond van Verzekeraars
Prijs: Gratis

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel