Automatische “Niet Storen” modus tijdens autorijden rolt uit naar Android

Google lijkt te zijn begonnen met de uitrol van een automatische niet storen modus tijdens het autorijden. Voor automobilisten kan deze functie handig zijn om zonder afleiding aan het verkeer deel te nemen.

Automatische automodus van Google

De functie lijkt geactiveerd te worden als de telefoon detecteert dat het van locatie verandert bijvoorbeeld als je in de auto zit. Sommige gebruikers melden dat de functie ook geactiveerd wordt tijdens het uitlaten van de hond of het hardlopen. Desondanks dat de auto-modus van Android nog wat schoonheidsfoutjes bevat is het een welkome functie voor iedereen die veilig door het verkeer wil navigeren.

Autorijden zonder afleiding in Android

Wie dat wenst, bijvoorbeeld omdat je als passagier in een auto zit, kan de functie uitschakelen. Ook is duidelijk dat nog niet iedereen toegang tot de functie heeft. In ieder geval lijkt een update van de Google Play Services bibliotheek de auto-modus aan Android toe te voegen. Let er op dat de versie van de Play Services 14.3.66 of hoger is.

De komst van een auto-modus zonder notificaties en afleiding was al bekend, in maart dit jaar werd een API vrijgegeven die het starten van een beweging moet detecteren. De Nederlandse overheid is onlangs een nieuwe campagne gestart tegen het gebruik van smartphones in het verkeer onder de slogan “Ik rij mono“.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel