Google gaat afleiding van smartphone tijdens autorijden aanpakken

In de Pixel 2 is een modus ingebouwd waarmee gebruikers tijdens het autorijden niet worden gestoord. Met de functie wil Google afleiding in het verkeer aanpakken maar nog lang niet alle apps kunnen overweg met de functie. Dit gaat veranderen.

Minder afleiding tijdens het rijden

Met de modus “Niet storen tijdens het rijden” kunnen Pixel 2 eigenaren hun telefoon automatisch op stil laten zetten zodra zij in de auto stappen. Wanneer deze modus actief is worden inkomende notificaties en berichten stil opgehaald. Natuurlijk kun je wel telefoonoproepen ontvangen via een headset of carkit. Navigeren via bijvoorbeeld Google Maps blijft ook mogelijk.

De speciale modus is ontworpen om afleiding in het verkeer tegen te gaan, op de achtergrond is een proces actief die detecteert wanneer je aan het rijden bent. Hiervoor maakt Google gebruik van een aantal sensoren in je smartphone, toch is de functie nog verre van voltooid.

Ontwikkelaars hebben nog geen mogelijkheid om hun apps stil te maken als de gebruiker aan het autorijden is. Begin volgend jaar wil Google hier verandering in brengen door een “Activity Recognition Transition Api” beschikbaar te stellen. Met de API kunnen ontwikkelaars zelf een afleidingsvrije modus in hun apps bouwen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel