Emotionele video over smartphonegebruik in verkeer raakt iedereen

Het gebruik van de smartphone achter het stuur kan enorme gevolgen hebben. Met de slogan ‘Dit kan jou ook gebeuren!’ vraagt een verzekeraar op een aangrijpende manier voor de gevolgen van smartphonegebruik achter het stuur. Gebruik jij je telefoon tijdens het autorijden?

Smartphone in het verkeer: levensgevaarlijk

We weten allemaal dat het gebruik van de telefoon achter het stuur levensgevaarlijk is. Toch kunnen maar weinig mensen de smartphone met rust laten als ze horen dat ze een WhatsApp’je krijgen of er een telefoontje binnenkomt. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 88 procent van de automobilisten het niet kan laten de telefoon tijdens het rijden erbij te pakken.

Een grote verzekeraar heeft mensen uitgenodigd op een testparcours. Hierbij waren zij bezig met hun telefoon tijdens het rijden. Het blijkt dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Vorig jaar was Koen betrokken bij een zwaar ongeval waarbij een jongetje was overleden. Koen was tijdens het autorijden aan het rommelen met zijn carkit toen het fout ging. In onderstaande video wordt het aangrijpende verhaal vertelt door Koen zelf.

Gebruik jij je telefoon tijdens het rijden? Hou dan zeker dit filmpje in gedachten. Een appje kan vast wel even wachten. Nog een tip; download een app die je helpt of niet afgeleid te worden door je smartphone; zoals In-Traffic Reply en/of zet je telefoon tijdens het rijden op stil.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel