Google Maps krijgt nieuwe lay-out: snel toegang tot nuttige informatie

Google heeft een interessante update aangekondigd voor de Android-app van Google Maps. De applicatie zal een navigatiebalk onderin beeld waarbij je direct toegang krijgt tot relevante informatie. Denk aan eetgelegenheden of juist de situatie op de weg voor naar het werk of juist naar huis. Onze eerste indruk is positief.

Google Maps: nog sneller de informatie

Google heeft een nieuwe lay-out aangekondigd voor haar Android-app. De navigatie-app zal op verschillende gebieden stukken beter worden met de komst van de nieuwe navigatiebalk. Deze geeft je nuttige, aanvullende informatie.

Plaatsen

De nieuwe navigatiebalk verdeelt de informatie over drie tabbladen. Het eerste tabblad heet ‘plaatsen’. De informatie kan gaan over interessante plaatsen in de buurt waar je wat kunt drinken, of kunt lunchen. Ook kun je hier foto’s die in de buurt genomen zijn vinden en zoeken naar voorzieningen zoals een supermarkt, tankstation of postkantoor.

Google Maps navigatiebalk

Rijden

Het tweede tabblad heet ‘rijden’ en toont informatie die relevant is voor als je de weg op gaat. Je ziet in één oogopslag of er vertraging is op jouw route dankzij realtime verkeersinformatie. Hier kan het gaan om de route naar je werk of juist naar huis. Ook krijg je te zien hoe de verkeerssituatie in je huidige omgeving is en of er bijvoorbeeld veel file staat.

Openbaar vervoer

In het derde tabblad vind je informatie rondom het openbaar vervoer. Denk aan de dichtstbijzijnde bushalte met de actuele vertrektijden van de bussen, of juist de informatie van stations met de treintijden. Ook wordt er rekening gehouden met je bestemming en wordt getoond welke bus, tram, metro of trein je het beste kunt pakken.

Uitrol update

De informatie die Google in het nieuwe menu zet, is niet nieuw. Wel nieuw is dat het nu voortaan direct en snel op te vragen is en dat je niet verschillende stappen moet doorlopen. De update wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. Hierdoor kan het even duren voordat de nieuwe interface van Google Maps op jouw toestel staat.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel