Google Maps app laat je nu reviews delen met anderen

Google Maps heeft een nieuwe feature toegevoegd aan de Android-app van de kaartendienst. Vanaf nu is het mogelijk om een review van iemand bij een locatie te delen met anderen. Zo kun je voortaan dus de humoristische recensie van de snackbar delen, of juist een handige tip van een bezienswaardigheid delen met bijvoorbeeld een notitie-app.

Reviews delen via Google Maps

Google Maps komt met regelmaat met nieuwe functies. Zo schreven we deze week dat er een nieuwe Google Maps lay-out komt die je nog sneller toegang geeft tot nuttige informatie. Een andere nieuwe functie die nu beschikbaar is, is het delen van beoordelingen. Het gaat hierbij niet alleen om je eigen recensies die je bij een locatie kunt delen, maar ook de beoordelingen van anderen.

Google Maps reviews delen

Niet voor iedereen

Google Maps introduceert de deel-functie van reviews niet voor iedereen. Uit een mail die naar Lokale Gidsen is gestuurd, staat dat alleen personen met level 2 en hoger de functie kunnen gebruiken. Wel is het mogelijk dat de functie in een later stadium voor iedereen beschikbaar komt. Eerder kwam Google al met de mogelijkheid om beoordelingen te liken.

Google Maps delen reviews

Het beoordelen van recensies in Google Maps wordt via een server-side update toegevoegd aan de app.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel