Android O krijgt snooze-functie voor notificaties, uitgebreide navigatiebalk en badges

Android O is dinsdag officieel aangekondigd, en we komen steeds meer te weten over de mogelijkheden die de nieuwe versie te bieden heeft. De notificatie-badges zijn aanwezig en ook heeft Android O een handige snooze-functie voor notificaties en komt het met een uitgebreide navigatiebalk.

Android O: notificaties snoozen

Erg nuttige features worden toegevoegd aan Android O, zo ontdekten de collega’s van Android Police. Android O is vanavond aangekondigd. Het snoozen van notificaties wordt mogelijk vanaf ‘O’. Door over een notificatie van links naar rechts een deel te vegen, komt er een extra optie beschikbaar met een klokje. Je kunt dan de snooze instellen waarbij je keuze hebt uit 15 minuten, 30 minuten en 1 uur. Daarbij is er ook een ‘undo’ toets waarbij je de actie ongedaan kunt maken.

Navigatiebalk

De navigatiebalk in Android O is ook aangepast. Er zijn verschillende extra functies toegevoegd die het gebruik verbeteren. Er komt een mogelijkheid voor het toevoegen van extra knoppen. Denk aan een icoontje voor het klembord, of andere icoontjes.

Notificatie badges Android O

Notificatie badges

In de nieuwe Android-versie zijn de notificatie-badges te vinden. Verschillende fabrikanten en ontwikkelaars voorzagen de eerdere Android-versies al van de ondersteuning ervoor, maar officieel was de support er niet. De notificatie badges kunnen voor apps ingesteld worden die het ondersteunen.

Android O is nu uitgebracht als Developer Preview. De eerste stabiele beta-versie verwachten we in mei en de publieke uitrol staat voor de herfst van 2017 gepland.

Lees ook

Reageer op dit artikel