Google-app voegt nieuwe functies toe voor herontdekken van zoekopdrachten

De Android-app van Google, voorheen Google Search en Google Now, heeft nieuwe functies gekregen. Voortaan krijg je op een interessantere manier toegang tot je eerdere zoekopdrachten. Het doel van Google is om zoekopdrachten te herontdekken.

Google-app: herontdek je zoekopdrachten

Een nieuwe server-side update voor de Google-app voegt nieuwe functionaliteit toe aan de applicatie. De app was voorheen bekend onder de naam Google Now/Google Search en heet nu gewoon ‘Google’. Nieuw aan de app is dat je zoekopdrachten kunt herontdekken. Hiermee krijg je sneller en op een interessante manier toegang tot zoekopdrachten uit het verleden.

Recent

In het zijmenu vind je optie ‘recent’. Hier vind je de eerdere zoekopdrachten in kaarten. Wanneer je meerdere websites hebt geopend rondom een bepaald onderwerp worden deze gebundeld.

Alle zoekopdrachten worden meegenomen die je via de Google-app hebt uitgevoerd. Dus niet via je computer of andere apparaten die zijn verbonden met je Google-account. Je ziet ook hoelang het geleden is dat je de pagina hebt bezocht. Je kunt kaarten uit het overzicht verwijderen door deze naar boven te vegen.

Zoekopdrachten beheren

Een andere nieuwe functie is Zoekopdrachten beheren. Hier vind je zoekopdrachten die je hebt gedaan, maar die niet voldaan konden worden. Een reden hiervan kan bijvoorbeeld zijn dat je geen actieve dataverbinding had op dat moment. Wanneer dit het geval is geeft de Google-app je een melding zodra de resultaten opgehaald zijn.

Downloaden

Je kunt Recent uitschakelen via de drie puntjes bovenin beeld, bij instellingen, mocht je dit niet willen gebruiken. De update zal via een server-side update uitgerold te worden. In ieder geval voor de beta-testers lijkt de functie geactiveerd te zijn.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel