Google Now update brengt ‘in apps’: doorzoek al je apps

Een interessante update voor Google Now is nu beschikbaar. Als eerst zijn de beta-testers aan de beurt, die vanaf nu gebruik kunnen maken van de handige functie genaamd ‘in apps’. Hiermee doorzoek je snel binnen content in geïnstalleerde apps. Een erg nuttige toevoeging!

Google In Apps

Google Now rolt nu een beta-update uit naar Android. Hiermee krijgen gebruikers de mogelijkheid om een snelkoppeling op hun homescreen te plaatsen genaamd ‘In apps’. De in-app zoekfunctie dook eerder al op, en wordt nu langzaamaan verspreid naar de rest van de Android-gebruikers. De LG V20 had de primeur met de nieuwe functie.

Google In apps

Apps doorzoeken

Na het aantikken van de snelkoppeling kan je vanuit Google Now zoeken naar contacten, berichten, muziek of trefwoorden binnen bepaalde apps. Uit onze test wordt niet iedere app ondersteunt. Gelukkig kan je wel gewoon met ‘in apps’ de DroidApp App doorzoeken.

Verder kan je snel klantenkaarten vinden met Stocard, vind je accounts op Twitter en filmpjes op YouTube. Ook Wikipedia is beschikbaar en een ander voorbeeld is Nu.nl en RTL XL. Uiteraard wordt ook de Chrome-browser meegenomen in het overzicht met resultaten.

Helaas is het -nog- niet mogelijk om chats van bijvoorbeeld WhatsApp of Telegram te doorzoeken met Google In apps. Wel zou Facebook Messenger beschikbaar zijn. De functie wordt zoals gezegd als eerst uitgerold naar beta-testers. Je leest hier meer over Google Now beta. De functie is direct beschikbaar. Voor de snelkoppeling kan je terecht bij de Instellingen > In apps.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel