Google brengt handige in-app zoekfunctie naar Android

Een nieuwe handige functie komt naar de Google-app. Het wordt mogelijk om met Google Now te zoeken naar content binnen geïnstalleerde applicaties op je smartphone. De functie is daarbij ook offline te gebruiken, zodat je altijd de verschillende apps kunt doorzoeken.

Zoeken in apps

Het zoeken op je smartphone wordt verder uitgebreid. Google heeft bekend gemaakt dat je via Google Now of Google Zoeken balk op je startscherm kunt zoeken naar content in apps die zijn geïnstalleerd. Stel een vriend of vriendin vertelde onlangs over een goede sushi-tent. Maar waar had hij of zij dat ook alweer gezegd? Dankzij ‘zoeken in apps’ hoef je niet zelf in iedere chat-app te zoeken, maar zie je precies de resultaten uit de verschillende apps.

Android In-app search

Op dit moment is het aantal applicaties dat ondersteunt wordt nog beperkt. De In-apps zoekfunctie werkt nu alleen met Gmail, YouTube en Spotify. Binnenkort worden daar Facebook Messenger, Google Keep, Evernote en LinkedIn aan toegevoegd. Over bijvoorbeeld WhatsApp zijn geen mededelingen gedaan.

Google laat weten dat de LG V20, die begin september aangekondigd wordt, als één van de eerste voorzien zal worden van de speciale ‘In app search’ snelkoppeling. De Apple iPhone en iPad bieden een vergelijkbare optie al langere tijd waarbij je middels ‘Spotlight’ kunt zoeken binnen de geïnstalleerde apps.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel