Google maakt zoeken naar ziektes op basis van symptomen mogelijk

Google gaat het mogelijk maken om via de Google App naar symptomen van ziektes te zoeken. Dit doet de zoekmachine omdat ongeveer één procent van alle zoekopdrachten uit symptomen bestaat. Met het zoeken naar een symptoom kom je soms de meest verschrikkelijke ziektes tegen. Google wil het voor gebruikers makkelijker maken snel informatie over relevante ziektes tonen.

Zoeken naar symptomen

Via de Google-app kunnen gebruikers binnenkort zoeken naar symptomen zoals “hoofdpijn aan één kant” of “pijn in knie” waarop de zoekmachine alle mogelijk relevante ziektes toont. De ziektes die voldoen aan het symptoom worden getoond samen met informatie over de betreffende ziekte. Vorig jaar kwam Google ook al met een dergelijke functie voor de Google Now applicatie, de gezondheidsinformatie die nu getoond gaat worden lijkt daar een simpelere uitvoering op.

Google zoeken naar symptomen

Alle informatie die Google toont op basis van de door jou gezochte symptomen moet gezien worden als een informatief geheel. Wil je absoluut zeker weten wat er met je aan de hand is raadpleeg dan een dokter, zo is ook het advies van Google zelf. De proef met het tonen van informatie op basis van symptomen wordt gestart in de Verenigde Staten. De internetgigant heeft echter al laten weten dat de functie ook internationaal geïntroduceerd gaat worden en in meerdere talen beschikbaar zal zijn. Wanneer en of we deze functie ook in Nederland en België kunnen verwachten is niet duidelijk.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel