Android gaat apps op basis van je locatie aanraden met ‘Nearby’

Google gaat Android voorzien van een nieuwe functionaliteit. Met de techniek Google Nearby worden vanaf nu applicaties aangeraden op basis van je huidige locatie. Sta je op het vliegveld, dan kan het zomaar zijn dat Google je een suggestie geeft voor het downloaden van de app van het vliegveld. De nieuwe functie komt naar Android 4.4 KitKat en hoger en heeft nog meer te bieden dan alleen app-suggesties.

Nearby in Android

In de Google Play Store is er keuze uit een groot aantal applicaties. Een groot aantal hiervan zijn gemaakt om te gebruiken in bepaalde situaties of op specifieke locaties. In een museum; een audiotour voor een betere ervaring tijdens het lopen langs de exposities bijvoorbeeld. De nieuwe functie ‘Nearby’ gaat Android-gebruikers informeren over nuttige apps die passen bij de huidige locatie.

Nearby apps

Als voorbeeld geeft Google verder de app van United Airlines, in Amerika. Deze applicatie zorgt voor entertainment tijdens het wachten aan de gate, voordat je vliegtuig vertrekt. Deze applicatie wordt dan voorgeschoteld aan de gebruiker die daarna zelf kan bepalen of hij of zij ook echt de app wil installeren. Tevens zorgt Nearby ervoor dat je snel een Android Wear smartwatch of Chromecast kunt koppelen als je hier in de buurt bent.

Nearby Chromecast

Nearby wordt vanaf nu uitgerold naar toestellen met Android 4.4 KitKat en hoger.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel