Google Nearby: makkelijker informatie delen met nieuwe dienst

Google heeft een nieuwe API geopend, via de nieuwe Nearby API kun je verbinding maken met de wereld om je heen. Deze API is niet alleen interessant voor ontwikkelaars, maar heeft jou ook een aantal nuttige functies te bieden.

Nearby API

Google wil het delen van informatie een stuk simpeler maken. Omdat doel te bereiken maakt Nearby gebruik van Bluetooth, WiFi en een onhoorbaar geluid. Dat onhoorbare geluid kan je smartphone weldegelijk oppikken en zo snel communiceren met andere apparaten. De gastmodus van de Chromecast maakt al gebruik van de nieuwe Nearby techniek.

Ook zijn er al een aantal applicaties die via deze nieuwe techniek het delen een stuk makkelijker maken. Zo kun je in de Trello-app gemakkelijk je To-do boards delen met anderen. Podcast-app Pocket Casts maakt eveneens gebruik van de nieuwe Nearby API, via deze functie kun je ontdekken wat anderen in jouw omgeving luisteren.trello-nearbyOm gebruik te maken van de Nearby functionaliteit dien je in het bezit te zijn van Google Play Services 7.8. De update zal automatisch naar je Android-smartphone of tablet worden verstuurd. Ontwikkelaars kunnen ook zelf aan de slag met de nieuwe Nearby API om het delen van content nog makkelijker te maken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel