‘Google gaat op termijn TV gids tonen in zoekresultaten’

Google heeft plannen om op termijn een TV gids te gaan tonen in de zoekresultaten. Hierover voert Google gesprekken met televisiezenders en kabelaars. Met de gids hoopt de zoekmachine televisie weer aantrekkelijker te maken voor een jonger publiek.

Google als televisiegids

Tegenwoordig kun je op allerlei manieren televisieseries en programma’s kijken. Hierdoor kijken steeds minder mensen echt naar een televisiezender en steeds meer on-demand. Om ook televisiezenders mee te krijgen in de digitale wereld wil Google deze een handje helpen. Wanneer je zoekt naar een specifieke serie of film kun je mogelijk een kleine TV gids tegenkomen.

Google TV gids

In dit voorbeeld is te zien hoe bij het Amerikaanse film “Dr. Strangelove” de uitzenddatum, tijd en zender worden getoond. Maar ook bij populaire series zoals Game of Thrones en The Big Bang Theory kun je de televisie gids tegenkomen. Uiteraard worden naast de uitzendtijden ook on-demand mogelijkheden getoond zoals Google Play, iTunes en andere contentaanbieders.

Het is nog niet duidelijk of deze alternatieve televisie gids zijn weg naar Nederland of België weet te vinden. Wel zal de functie voor de Google-app en mogelijk ook de zoekmachine binnenkort in de Verenigde Staten uitgerold worden.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel