Google Now gaat vragen beantwoorden over je gezondheid

Google Now krijgt steeds meer functionaliteiten. Vandaag is er een nieuwe functie bijgekomen; het beantwoorden van vragen over je gezondheid.

Google heeft vandaag een nieuwe functie aangekondigd die het mogelijk maakt om vragen over medische gezondheid te stellen aan Google Now. De digitale assistent zal vervolgens de vraag beantwoorden en de nuttige informatie bundelen,

Volgens Google heeft 1 op de 20 zoekopdrachten betrekking op de informatie over de gezondheid. Met de nieuwe aankondiging van Google moet de focus rondom de gezondheid verbeterd worden. Een gedetailleerde kaart met daarin een beschrijving van de ‘ziekte’ en daarbij ook informatie over de behandeling. Wanneer aanwezig wordt de informatie aangevuld met hoge kwaliteit afbeeldingen.

Om de kwaliteit van de resultaten te garanderen zal Google samenwerken met een team medisch specialisten. Dit om zo de juistheid van de informatie te controleren. Echter benadrukt Google dat de nieuwe integratie in Google Now een hulpmiddel is, en geen vervanging is voor de huisarts.

Als eerst zal de medische integratie met Google Now uitgerold worden in het Engels, en beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. Volgens Google is de visie om op de lange termijn het naar andere werelddelen uit te rollen.

via Google

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel