Google Now geeft nu antwoord in het Nederlands

Google Now biedt vanaf nu de ondersteuning om in het Nederlands een antwoord te geven op je vraag. Eerst was deze functie alleen in het Engels beschikbaar. De nieuwe functie heeft helaas nog wel een aantal beperkingen.

De digitale assistent Google Now geeft vanaf nu in het Nederlands antwoord op je vragen. Je kan je vragen in Google Now in het Nederlands stellen, maar de functionaliteit is nog wel wat beperkt vergeleken met de Engelse taal. Je kan weliswaar vragen stellen in het Nederlands, maar het laten uitvoeren van een bepaalde actie zoals het instellen van een alarm, het middels spraakopdracht iemand opbellen of het aanmaken van een notitie en dergelijke is alleen mogelijk in het Engels.

Google Now Nederlands

We hebben Google Now gevraagd in het Nederlands hoe hoog de Fernsehturm is in de Duitse stad Berlijn. De computerstem vertelde ons dat die 368 meter hoog is. Je krijgt daarbij gelijk te zien waar het object eigenlijk staat en daarbij een foto van de Fernsehturm.

Google Now Nederlands

Toen we Google Now vroegen ‘wat kost een vliegticket naar Berlijn?’ kregen we het gesproken antwoord; ‘Hier volgt informatie over vluchten van Amsterdam naar Berlijn’. Wanneer je vraagt ‘zoeken autoverhuur’ krijg je de (gedeeltelijk gesproken) resultaten van autoverhuurbedrijven in de nabije omgeving, in dit geval met een afstand van maximaal vier kilometer. Ditzelfde kan je doen om bijvoorbeeld een snackbar, een kapsalon of een supermarkt te vinden’.

Google Now Nederlands

Het spraakcommando ‘Ok Google’ is overigens alleen te gebruiken als de primaire taal op Engels ingesteld staat. Wanneer deze in het Nederlands staat ingesteld, moet je handmatig op het microfoontje tikken om een spraakopdracht in Google Now te starten. Als je primaire taal Engels is en je daarnaast de Nederlandse taal hebt aangevinkt, hoef je alleen nog maar ‘Spraakuitvoer’ aan te zetten.

Om de Nederlandse functionaliteit te krijgen in Google Now hoef je geen update uit te voeren van de app. Je kan in de applicatie via bovenstaande stappen Google Now in het Nederlands krijgen.

Update 2 juni 2015: Google heeft Google Now uitgebreid met nieuwe spraakcommando’s, lees meer over deze nieuwe functionaliteiten.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel