Google Now: spraakopdrachten nu ook in het Nederlands

Nederlandse Android-gebruikers kunnen nu nog beter gebruik maken van Google Now. Nederlandse spraakopdrachten worden vanaf nu in de applicatie ondersteunt.

Google Now in het Nederlands

Google Now heeft stilletjes de ondersteuning van de Nederlandse taal uitgebreid. We schreven eerder al over de karige Nederlandse ondersteuning in Google Now, maar vanaf nu zijn de mogelijkheden voor Nederlandstalige gebruikers breder. In januari introduceerde Google Now wel al de mogelijkheid om antwoord te geven in het Nederlands.

Google Now Nederlands

Je kan met een spraakcommando de opdracht geven om iemand uit je contactenlijst te bellen of een SMS te sturen. Zonder dat er extra handelingen nodig zijn wordt diegene direct gebeld.

Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk om met je stemcommando een wisselkoers te berekenen. Nog handiger is, dat je bepaalde instellingen met je stem kan aanpassen zoals het inschakelen van WiFi of het uitschakelen van bluetooth. Tevens kan je met het commando “Ok Google, maak een foto” direct de camera-app starten.

Google Now Nederlands

In Google Now kan je verder een mail sturen, de meest dichtstbijzijnde supermarkt vinden, de betekenis opzoeken van een woord, van een stad in een andere tijdzonde de tijd opvragen, een som uitrekenen of de leeftijd vragen van een bekend persoon. De Nederlandse ondersteuning in Google Now wordt middels een server-update toegevoegd aan de app. Als je de nieuwste versie van de Google-app op je telefoon hebt staan, kan je direct beginnen met praten tegen je smartphone.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

via AW 

Lees ook

Reageer op dit artikel