Google Now wekt gebruiker bij reizen met openbaar vervoer

Google Now heeft een nieuwe functie uitgerold in de app. Wanneer er gereisd wordt met het openbaar vervoer, zal Google Now voordat je bij de halte van bestemming bent een seintje geven middels een wekkerfunctie. Het missen van een halte zal hiermee verleden tijd worden.

In Google Now is een nieuwe functie ontdekt waarbij de gebruiker een wekkerfunctie kan inschakelen. Wanneer er met het openbaar vervoer gereisd wordt kan Google Now een alarm geven als de bus, trein, metro, tram of ander vervoersmiddel de halte van bestemming bereikt.

Google Now openbaar vervoer

Google Now wordt met de nieuwe functie een steeds betere persoonlijke assistent in Android. De functie is zoals te zien is op de screenshot al actief in Nederland. Google Now zal een wekker af laten gaan als je bijna bij de halte in de buurt van je werk of thuislocatie bent.

De nieuwe functie in Google Now is bij ons nog niet verschenen, maar wellicht dat de applicatie bij werkdagen pas echt zijn functie zal gaan doen. Dit omdat Google Now rekening houdt met je ingestelde thuislocatie of werklocatie. Mocht jij de melding tot het instellen van een alarm ontvangen hebben, dan horen we het graag.

Google Now bracht gisteren ook al nieuwe functionaliteit uit in Nederland. Google Now laat vanaf nu ook alle informatie aan uitslagen, wedstrijden en andere voetbal-gerelateerde content zien rondom het WK voetbal.

Via: AndroidPolice

Lees ook

Reageer op dit artikel