Google Now brengt WK Voetbal-ondersteuning uit in Nederland

Google Now biedt vanaf nu ook voor Nederland ondersteuning voor het WK voetbal. Eerder dook in andere landen de nieuwe functionaliteit al op in Google Now.

Voor het WK voetbal kan nu ook Google Now gebruikt worden. Middels een spraakopdracht of via tekst kunnen wedstrijden en standen bekeken worden.

image

De ondersteuning was al beschikbaar in andere landen, maar is vanaf vandaag dus ook in Nederland te gebruiken.

In Google Now kan dit ingesteld worden, door op het toverstokje te klikken, vervolgens op sport en dan een nieuw team toe te voegen. Vervolgens voer je ‘Netherlands’ in. Vanaf 12 juni gaat het WK voetbal in Brazilië van start. 13 juni speelt Nederland zijn eerste wedstrijd, tegen Spanje.

image

Google Now geeft niet alleen inzicht in de Nederlandse wedstrijden. Je kan ook vragen stellen als “Wanneer begint het WK voetbal?”. Vervolgens verschijnt de eerstkomende wedstrijd tussen Brazilië en Kroatië. Google Now geeft inzicht verder in de standen, komende wedstrijden en de volgende rondes.

image

Wanneer het WK voetbal echt van start gaat, zal de functie pas echt goed werken, doordat het ook in het startscherm van Google Now weergegeven zal worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel