Google app test nieuwe manier van visueel zoeken op basis van foto’s

Google werkt aan het toevoegen van visueel zoeken in de Google app. Zoek bijvoorbeeld naar relevante afbeeldingen of bekijk suggesties op basis van je foto of afbeelding. De functie is nog in ontwikkeling maar een aantal details zijn inmiddels duidelijk.

Google zoeken met afbeeldingen in app

Het zoeken met een foto via de Google app is nog niet mogelijk, maar Google werkt hard om deze functie in de app te krijgen. Door op “Visual Search” te tikken wordt de camera geopend en tik je op een gedeelte van de foto waar je naar wilt zoeken. Onder de foto worden vervolgens suggesties getoond op basis van het door jou geselecteerde deel van de foto. Deze resultaten leiden je verder naar zoekresultaten op het web.

Google app afbeeldingen zoeken

In de beta versie van de Google app met versienummer 6.14 is ook de mogelijkheid tot het bewaren en organiseren van afbeeldingen uit zoekresultaten. In een apart tabblad worden de bewaarde afbeeldingen getoond. Beide functies zijn nog niet live maar sommige gebruikers kunnen wel gebruikmaken van de functionaliteiten dankzij een A/B test van Google.

Google
Google
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel