Aanwijzingen gevonden: Android O krijgt versie 8.0, maar wat wordt de naam?

Google heeft mogelijk het versienummer voor Android O gedeeld met de rest van de wereld. Het was nog de vraag of de opvolger van Android Nougat door zou gaan als versie 7.2 of versie 8.0. De aanwijzingen lijken 8.0 te bevestigen.

Android 8.0 O

De kans hadden we al groot geacht en nu zijn er ook daadwerkelijk aanwijzingen opgedoken waarin het nieuwe Android versienummer te vinden is. De opvolger van Android 7.X Nougat is Android 8.0 O, als we de inhoud van de code van bepaalde Google-apps mogen geloven.

In de code van apps als Google Foto’s en Google Keep, die begin deze maand zijn geüpdatet is de tekst “platformBuildVersionName=”8.0.0” te vinden. Dit refereert naar de gebruikte API, en dit betreft versie 26. Deze komt dan weer overeen met de API die gebruikt wordt in Android O.

Android O is inmiddels beschikbaar als Developer Preview en ook is onlangs gestart met het beta-programma. De nieuwste Android-versie werd onverwacht aangekondigd in maart. In de herfst zouden we mogelijk de definitieve versie voor het publiek kunnen verwachten.

Oreo? Orange? Ontbijtkoek?

Het is nog wel onduidelijk waar de O voor komt te staan in Android O. Traditiegetrouw gebruikt Google (zoete) versnaperingen voor hun Android-versie. Zo zagen we eerder al Nougat, Marshmallow, Ice Cream Sandwich, Lollipop, Jelly Bean en Donut. Er gaan geruchten rond over de naam Android 8.0 Oreo.

Dat zou mogelijk kunnen zijn, maar we betwijfelen of dit gaat gebeuren. Met Android 4.4 KitKat werd hiervoor een deal gesloten met Nestlé, de fabrikant van de chocolade. Dit zou voor Oreo dan ook moeten gebeuren. Ik vermoed zelf meer iets als Orange, Orange Juice. Of zou Google toch het typische Nederlandse Oliebol of Ontbijtkoek gebruiken?

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel