Nexus en Pixel-toestellen: ‘update Android 7.1.2 Nougat maakt vingerafdrukscanner onbruikbaar’

Er komen de laatste paar dagen erg veel klachten over een niet werkende vingerafdrukscanner. De klachten zijn afkomstig van gebruikers van Nexus- en Google Pixel smartphones. De gebruikers maken melding van het probleem nadat ze hun toestel hebben geüpdatet naar Android 7.1.2 Nougat.

Niet werkende vingerafdrukscanner

Nadat een kleine 2 weken geleden Google de officiële update naar Android 7.1.2 Nougat begon uit te rollen, komen er de laatste dagen steeds meer klachten over een niet werkende vingerafdrukscanner online.

vingerafdrukscanner Android 7.1.2 Nougat

Gebruikers klagen dat de vingerafdrukscanner niet meer werkt en geen nieuwe vingerafdrukken meer toelaat. Vreemd genoeg worden gebaren nog wel herkend, zoals het naar beneden vegen over de vingerafdrukscanner om de statusbalk naar beneden te halen. Het lijkt erop dat de vingerafdrukscanner geen toegang meer heeft tot de telefoon zelf.

Deze problemen komen voor bij de Nexus 5X, de Nexus 6P, de Google Pixel en de Pixel XL. Het opnieuw installeren van de telefoon of het verwijderen van alle vingerafdrukken lijkt niet te helpen. Het is te hopen dat Google deze problemen snel zal verhelpen. Wanneer de problemen zijn verholpen, dan lees je dat uiteraard hier op DroidApp.

Lees ook

Reageer op dit artikel