Google begint met uitrol Android 7.1.2 Nougat: dit zijn de nieuwe functies

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe update voor het Android-besturingssysteem. Het gaat om de update naar Android 7.1.2 Nougat, waarvan eerder al verschillende beta-versies werden uitgebracht.

Android 7.1.2 Nougat beschikbaar

Later dit jaar kunnen we het recent aangekondigde Android O verwachten. Dit is de nieuwste Android-versie waarin we veel verbeteringen gaan zien. Echter gaat ook de ontwikkeling van Android Nougat nog door en vandaag is Android 7.1.2 Nougat vrijgegeven door Google. In januari en maart werden de beta-versies van de update al verspreid.

Android 7.1.2 Nougat

De update is beschikbaar voor de Pixel C, Pixel, Pixel XL en Nexus Player. Daarnaast is de update er ook voor de Nexus 5X en Nexus 6P. Er zijn geen grote wijzigingen zichtbaar voor Android 7.1.2 Nougat. De Pixel Launcher is aangepast voor gebruik op de Pixel C en de vingerafdrukscanner gebaren zijn nu ook te gebruiken op de Nexus 6P en Nexus 5X.

Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd voor live wallpapers en kun je bij het verbruik van de batterij instellen dat je een notificatie wilt ontvangen als een app veel vraagt van de accu. Google heeft de ‘Niet Storen’ functie uitgebreid met informatie. Je ziet nu precies wanneer de niet-storen-functie verloopt.

Update downloaden

De OTA images zijn beschikbaar via de website en ook de Factory Images vind je hier. We verwachten dat de update later ook via het beta-programma verspreid zal worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel