De 11 beste apps van maart 2017

Maart was de maand van de aankondiging van de Samsung Galaxy S8, de Huawei P10 in Nederland en natuurlijk Android O. We hebben de afgelopen maand ook weer verschillende apps behandeld voor Android en de beste lichten we uit in het overzicht met de 11 beste Android-apps van maart 2017.

Android in maart 2017

De maand maart was natuurlijk de maand van de Samsung Galaxy S8. In dit artikel over de Samsung Galaxy S8 vind je alles over de aankondiging. Daarbij kun je hem nu ook al pre-orderen waarbij je hem eerder krijgt dan de releasedatum. Verder werd deze maand Android O gelanceerd met verschillende nieuwe functies en mogelijkheden. Sony lanceerde een nieuwe smartphone; de Sony Xperia L1 en Nintendo bracht Super Mario Run uit voor Android.

Atari bracht een vernieuwde 3D-versie van het populaire attractieparkspel RollerCoaster Tycoon uit en ons oordeel vind je in de RollerCoaster Tycoon Touch review. In maart 2017 kwam WhatsApp met een nieuw design en werd ook de oude Status-functie teruggebracht. Google Maps introduceerde de nieuwe realtime locatie delen functie.

Ook werden er nieuwe smartphones uitgebracht in Nederland; namelijk de Huawei P10, Huawei P10 Lite, Moto G5, Moto G5 Plus, LG K-serie (2017) en de HTC U Play en U Ultra.

Zoals iedere week zijn we doorgegaan met onze interessante rubriek; “De vergeten smartphone”. We lichten hier toestellen uit die we inmiddels zijn vergeten maar die wel speciaal waren. Deze maand hebben we behandeld; de Samsung i7500 Galaxy, de HTC Desire, de Nexus 4 en de Sony Ericsson Xperia X10.


Beste apps van maart

DroidApp heeft afgelopen maand een groot aantal applicaties besproken en gedeeld. We hebben hieronder een selectie gemaakt met de 11 meest interessante, beste Android-apps van maart 2017.

Alarmy

Alarmy

Heb je moeite met opstaan? De app Alarmy hebben we in maart behandeld en maakt van opstaan weer een uitdaging. Je kunt instellen dat je eerst een foto ergens van moet maken voordat de wekker uitgeschakeld wordt, of dat je eerst een rekensom op moet lossen. Met deze app moet het opstaan weer wat sneller gaan verlopen.

Alarmy - Ochtendwekker
Alarmy - Ochtendwekker
Ontwikkelaar: Alarm Clock Alarmy
Prijs: Gratis+

Construction Simulator 2

Construction Simulator 2

Of je nou een bouwvakker in hart en nieren bent, of gewoon van simulatie-games houdt; Construction Simulator 2 biedt voldoende speelplezier. In deze game run je een eigen bouwbedrijf en bestuur je de kranen, graafmachines, bulldozers en alle andere voertuigen die je tegenkomt op de bouwplaats. De graphics van het spel zien er erg strak uit en de ontwikkelaars hebben licenties afgenomen met verschillende grote fabrikanten, zoals MAN, waardoor je deze voertuigen terug kunt vinden in het spel. In ons uitgebreide artikel lees je alles over Construction Simulator 2.

Construction Simulator 2
Construction Simulator 2
Prijs: € 1,99+

Weer & Radar 4.0

Weer & Radar 4.0 wetterapp

Een geliefde weer-applicatie die de eerste twee edities won van onze Weer-app test is WetterApp. Inmiddels is deze applicatie ook wel bekend als Weer & Radar. Deze maand verscheen een interessante, vrij grote update voor de weer-app; Weer & Radar 4.0. Verschillende functies werden toegevoegd aan de app en het design kreeg een nieuwe, frisse lik verf.

Weer & Radar - regenradar
Weer & Radar - regenradar
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Talon for Twitter 6.0

Talon 6.0

Als je op zoek bent naar een andere Twitter-app dan de standaard applicatie is er in de Play Store een enorm aanbod te vinden. Van Fenix tot Flamingo en van Tweetcaster tot Tweetings. Echter is er ook Talon nog. Een nieuwe update werd in maart uitgebracht; Talon for Twitter 6.0 en bracht een compleet nieuw design. Ook zijn er verschillende gestures en verbeteringen doorgevoerd in versie 6.

Talon for Twitter
Talon for Twitter
Ontwikkelaar: Luke Klinker
Prijs: € 3,19

IMDb

IMDb 7.0

Deze maand brachten de ontwikkelaars van IMDb een update uit voor de Android-applicatie; IMDb 7.0. Deze versie voorzag de app van een vernieuwd design waarbij het zijmenu plaats moest maken voor tabbladen. Daarnaast is de bediening verder verbeterd en vind je nog sneller films en series die jouw interesseren.

Meteor

Meteor

Meteor is een applicatie van de ontwikkelaars van OpenSignal. Met deze applicatie kun je je internetsnelheid testen en aanvullende details hierover zien. Denk aan de ping-, download- en upload-snelheid en zien hoe de verbinding verder is. Ook zie je de locaties waar je tests hebt uitgevoerd en of de internetverbinding in het verleden beter, of juist slechter was.

Meteor Speed Test 4G, 5G, WiFi
Meteor Speed Test 4G, 5G, WiFi
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

In Use

In Use

Waarom maakt je telefoon geluid als je hem gebruikt en je krijgt een telefoontje? Dat kan soms best vervelend zijn. Gelukkig is er nu een oplossing met de app In Use. Deze applicatie zorgt ervoor dat je telefoon automatisch op stil gezet wordt als je hem gebruikt. Hierbij kun je ook nog uitzonderingen instellen en extra opties selecteren.

In Use
In Use
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Moestuintje

AH Moestuintje Albert Heijn

Deze en volgende maand kun je bij Albert Heijn weer moestuintjes sparen. De supermarktketen pakt het dit jaar net wat anders aan en bracht de AH Moestuintje app uit. Hiermee moet het bijhouden van je plantjes nog beter gaan en krijg je een herinnering als het tijd is om te zaaien, te oogsten of om water te geven. Ook zie je welke plantjes elkaar versterken voor bijvoorbeeld de bijen. Lees ook; 7 handige tuinieren-apps voor je moestuin.

AH Moestuintje
AH Moestuintje
Ontwikkelaar: Albert Heijn
Prijs: Gratis

Google Nieuws & Weer

Google Nieuws en Weer 3.1.4

Afgelopen maand ontving de nieuws-app van Google; Google Nieuws en Weer een update naar versie 3.1.4. In Google Nieuws en Weer 3.1.4 werd de mogelijkheid toegevoegd om nog meer artikelkoppen, ofwel headlines op te halen. Zo krijg je nog meer nieuws voorgeschoteld en ben je nog beter op de hoogte. Handig aan Google Nieuws en Weer is dat je eigen categorieën kunt aanmaken met nieuws dat jij belangrijk vindt.

Google Nieuws en Weer
Google Nieuws en Weer
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Squid

Squid

De app Squid is een applicatie waarmee het nieuws wordt verzameld wat jij interessant vindt. Je kiest in de toepassing verschillende categorieën en Squid verzamelt de nieuwsitems uit verschillende bronnen. Bij groot nieuws kun je tevens een notificatie ontvangen zodat je direct op de hoogte bent. Alles over deze app vind je in ons uitgebreide artikel over Squid.

SQUID – Nieuws & Tijdschriften
SQUID – Nieuws & Tijdschriften
Ontwikkelaar: Squid App
Prijs: Gratis

Aangifte 2016

Belastingdienst aangifte 2016 app

De Belastingdienst heeft de Aangifte 2016 app uitgebracht. Met deze applicatie kun je direct zien of de Belastingdienst de juiste gegevens bij elkaar heeft verzameld voor het doen van je Belastingaangifte over 2016. Deze dient voor 1 mei 2017 binnen te zijn en kan dus gecontroleerd worden via de app. Het aanpassen en aanvullen van gegevens moet wel via de website van de Belastingdienst gedaan worden.

Aangifte 2016
Aangifte 2016
Ontwikkelaar: Belastingdienst
Prijs: Gratis

Natuurlijk mag ook de DroidApp App niet ontbreken op je smartphone. Deze kun je downloaden via onderstaande button. Lees ook het overzicht met de beste apps van februari 2017.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel